Over het project

Alle achtergrond informatie over kunstwerken op de mobiele telefoon.

Tales of Culture

Hoe vertellen we bezoekers van een expositie op een laagdrempelige manier het verhaal achter het kunstwerk?  

De verrassende tentoonstelling RMBRNDT.NU laat zien dat Rembrandt van Rijn 350 jaar na zijn overlijden nog steeds kunstenaars inspireert. Tijdens de open inschrijving voor de tentoonstelling RMBRNDT.NU werden meer dan 200 kunstwerken ingestuurd.

De tentoonstelling staat in het teken van nieuwe kunstvormen en technieken, waarbij alle geëxposeerde kunstwerken van unieke QR-codes worden voorzien. De QR-code geeft de bezoeker toegang tot alle informatie over de kunstenaar, het kunstwerk en aankoop informatie. Ook extra foto’s en filmpjes van hoe het werk gemaakt is, kunnen op die manier via een smartphone worden bekeken. Dit is de eerste keer in Nederland dat een gehele tentoonstelling unieke QR-codes ontsluit.


Wat we gedaan hebben

Tijdens de expositie wordt letterlijk het verhaal achter ieder kunstwerk verteld via een belangrijk apparaat van de consument: de mobiele telefoon. De bezoeker scant de QR-code die bij ieder kunstwerk te vinden is met de camera van de mobiele telefoon, zonder dat daarvoor een app geïnstalleerd hoeft te worden. De organisatoren van RMBRNDT.NU willen door het toevoegen van QR codes aan alle werken bezoekers verrassen en meer beleving aan de expositie toevoegen.

''Bedankt MIC voor jullie fantastische platform die de QR codes en alle informatie daarachter mogelijk heeft gemaakt. Dankzij MIC kon iedereen zonder app te downloaden, informatie over de kunstenaar, het werk, aankoopinformatie en meer op een smartphone lezen.''

- RMBRNDT.NU

Lees hier meer over de inzet van QR-codes en mobiele jouneys voor culturele organisaties.

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak en dan bespreken we jouw wensen.