Over het project

Opbrengst 97% hoger dan in 2019

Evenementen

Mede door de inzet van mobiele journeys is opbrengst Nederland geeft licht-campagne 97% hoger dan in 2019

De hulpvraag van KWF:
"Help ons de lampionnenopbrengst te vergroten en donateurs structureel aan KWF te binden"

Sinds 2016 doneren mensen uit het hele land in december een lampion voor een dierbare die is geraakt door kanker. Op een bijzondere locatie in Nederland worden de lampionnen tijdens een evenement in de vorm van een hart verlicht. KWF zocht naar meer manieren om Nederlanders te betrekken en activeren om impact te maken.

Delen

Hiervoor heeft KWF de mobiele journeys van MIC ingezet. Individuen die een lampion doneerden, ontvingen een sms-bericht. Hiermee konden ze hun vrienden vragen om mee te doneren aan de lampion voor hun dierbare. Met behulp van een pop-up werden er tips gedeeld over de werking van de mobiele journey. De initiatiefnemer van de lampion kon op zijn persoonlijke pagina de actuele opbrengst van zijn lampion volgen. En de uitnodiging weer opnieuw delen. De mensen die meedoneerden voor de lampion, deden dat anoniem.

Er werd gretig mobiel gedoneerd met verrassende resultaten:

Op verschillende momenten in aanloop naar het evenement, werden motiverende berichten gestuurd met o.a. een boodschap van presentatrice Mirella van Markus. Na het uitsturen van de SMSjes waren duidelijke donatie-pieken te zien: ruim 50% van de meedonaties werden in de paar dagen na het uitsturen van de SMSjes opgehaald.

Leadgeneratie

94% van de initiatiefnemers van de lampion hebben een opt-in voor hun mobiele nummer gegeven; bijna de helft van de lampionkopers was in eerste instantie geen bekende van KWF. We kunnen dus wel stellen dat een flink aantal mensen door de campagne is bereikt en geraakt. KWF heeft hen vrijwel direct na de campagne telefonisch opgevolgd. Inmiddels heeft KWF een deel van hen weten te overtuigen van de noodzaak om structureel te doneren.

Wensenlijst voor 2021

Anonieme donateurs een gezicht geven, staat hoog op de wensenlijst voor volgend jaar. Ook het nog meer persoonlijk maken van de SMSjes en landingspagina’s en het betrekken van de donateurs bij de doelstelling van de Nederland geeft licht -campagne, staat op deze lijst. Hopelijk laten de coronamaatregelen het toe om in december 2021 het evenement weer fysiek met elkaar te beleven. Maar de mobiele reis, in aanloop naar het event heeft haar succes wel bewezen. Die houden we vast en bouwen we uit.  

Ook mobiele journeys succesvol inzetten voor jouw evenement? Lees meer over crowdfunding

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak en dan bespreken we jouw wensen.