De totaalopbrengst was 10% hoger dan in 2020
De vraag van KWF
"Activeer lampiondonateurs, betrek hen bij de campagne en haal meedoneerders uit de anonimiteit"
Het jaarlijks initiatief Nederland Geeft Licht is ook in 2021 weer opgezet door KWF. Mensen kunnen een lampion doneren, speciaal voor hun dierbare die wordt geraakt door kanker. Vervolgens hielp een mobiele journey hen, om ook anderen uit te nodigen om bij te dragen aan deze lampion, waarvan de opbrengst ten goede kwam aan KWF. In tegenstelling tot afgelopen jaren was dit jaar het verlichtingsmoment volledig digitaal, dat op 19 december 2021 werd uitgezonden op SBS6.
Wat heeft KWF anders gedaan dan in 2020? (link maken naar case)
Sinds deze editie van Nederland Geeft Licht kan men nu ook na het geven van een donatie een persoonlijk bericht met naam achterlaten. Met deze optie kan een meedoneerder zich op de donatiepagina bekendmaken waardoor zijn gift persoonlijk(er) wordt en de betrokkenheid van zowel de meedoneerder als de lampiondonateur vergroot.
Vanaf deze donatiepagina werd meteen de uitnodiging gedaan om (als meedoneerder) ook een lampion te doneren. Door deze simpele call-to-action heeft een mobiele journey bijgedragen aan de opbrengst van extra lampionnen. Dit was een ‘ feature’ die hoog de op de agenda na de campagne van vorig jaar stond en voor 2021 is gerealiseerd.
Ook nieuw is het versturen van triggers. Na 3, 10, 20 en 50 donaties kreeg een lampiondonateur een sms’je met een link naar een mobiele journey. Hierin werd hij bedankt voor zijn reeds getoonde inzet en gestimuleerd om meer mensen uit te nodigen te doneren. Met het oplopen van de trigger-berichten zag je het aantal ontvangers en daarmee unieke clicks afnemen, maar het gemiddelde aantal clicks stijgen. Dat zegt veel over een clubje betrokken fans en de waardering voor de triggers.
KWF over MIC
Jasper Vosbergen, Chief Customer Officer bij KWF: "Samen met MIC maken we de lampionreis ieder jaar nog meer gebruiksvriendelijk”
Resultaat
Met minder lampionnen zijn meer opbrengsten gegenereerd. Dit is mede te wijten aan meer meedonaties en een hogere gemiddelde opbrengst per lampion, ten opzichte van 2020.
Bijvangst
Na iedere donatie werd een donateur gevraagd om zijn opt-in voor de nieuwsbrief te geven. Dit heeft geresulteerd in ruim 500 nieuwe opt-ins voor de KWF-nieuwsbrief; dit biedt weer mooie kansen om een relatie op te bouwen met mogelijk nieuwe structurele donateurs.
Suggesties voor 2022
Dit jaar zijn triggers ingezet om lampiondonateurs te stimuleren om meer meedonaties te werven. Komend jaar kunnen deze triggers worden uitgebreid door ook inactieve deelnemers te activeren maar ook om het meedoneren nog meer als optie aan te bieden. Ook kan het digitale lampionnenveld nog persoonlijker worden gemaakt door bijvoorbeeld het toekennen van foto’s, teksten en namen.