Mobiele telefoon versterkt cultuurmarketing

Boei, bind en verhoog de bezoekersaantallen en inkomsten

Het grote cultureel kapitaal dat Nederland kent, verdient het om haar diverse doelgroepen te boeien en inspireren met verhalen. De verhalen zorgen voor verbinding en vergroten de urgentie om ons cultureel erfgoed te koesteren. De mobiele telefoon is een eigentijds middel dat cultuurmarketing helpt bij het behalen van haar doelstellingen: meer cultuurbezoekers en een blijvende binding met cultureel kapitaal.


MIC cultuurmarketing
Extra omzet, persoonsgegevens en steun
Culturele objecten worden uitgerust met mooi opgemaakte QR-codes. Door het scannen van een QR-code komen bezoekers in een mobiele journey. Culturele objecten worden met aanvullende content, zoals beeld, tekst of video toegelicht en de bezoeker wordt tot actie aangezet.
De binding wordt vergroot en met simpele handelingen op de telefoon kunnen mobiele journeys voor extra omzet, persoonsgegevens en steun zorgen voor culturele organisaties.
Meer informatie
Hoe mobiele journeys kunnen bijdragen aan cultuurmarketing
Vergroot de beleving van het cultuurbezoek.

Blijf in verbinding met je bezoeker, ook na het cultuurbezoek.

Verleid bezoekers om hun persoonsgegevens en opt-in achter te laten voor vervolgcommunicatie.

Breng andere cultuurmarketing activiteiten onder de aandacht,  zoals een aanbieding voor het bezoek van een andere tentoonstelling, museum of event.
Vraag cultuurbezoekers om een gift in ruil voor extra content of de financiering van een nieuw project (crowdfunding).

Biedt bezoekers een hygiënische manier voor een audiotour.

Minder vrijwilligers zijn nodig voor een unieke bezoekerservaring.
Probeer het zelf

MIC biedt verschillende oplossingen om jouw cultuurmarketingdoelen te behalen. Alle oplossingen hebben met elkaar gemeen dat ze veilig, gebruiksvriendelijk en snel inzetbaar zijn. En bovenal zorgen ze voor een positieve beleving en verbluffende resultaten.

Bekijk hier de oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen bij de realisatie van doelgerichte campagnes die bijdragen aan maatschappelijk rendement, hogere bezoekersaantallen, beleving en cultuurmarketing.

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak om de mogelijkheden van crowdfunding voor jouw organisatie te bespreken