Over het project

Een mobiele collecte die de verwachtingen overtreft

Collecte 365

Hoe de eerste mobiele collecte van CliniClowns de verwachtingen overtrof

CliniClowns heeft MIC gevraagd om te helpen bij de realisatie van hun eerste online collecteweek, om het online collecteren en doneren zo makkelijk en duidelijk mogelijk te maken en om nieuwe collectanten te werven. Hiervoor hebben zij Collecte 365 ingezet. Een oplossing vanuit de 365-Suite die het mogelijk maakt om op ieder moment een volledig mobiele collecte te starten.

Iedereen kan CliniClowns-collectant worden

Met de opbrengst van de online collecteweek, kan CliniClowns afleiding en plezier brengen aan nog meer zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie. De collecteweek vond plaats tussen 4 en 10 juli, maar online collectanten konden al eerder starten met collecteren. Via de website, online advertising, mailings en social media berichten die CliniClowns verspreidde, konden mensen zich aanmelden als collectant. Na het achterlaten van hun mobiele telefoonnummer ontvingen zij direct een SMS met een link. Via deze link kregen ze toegang tot hun persoonlijke collectepagina met de actuele collecte-opbrengst en de mogelijkheid om hun digitale collectebus te delen via WhatsApp, e-mail, Facebook en LinkedIn. Tevens kreeg de collectant de mogelijkheid om de pagina verder te personaliseren met een foto en een persoonlijke motivatie.  

Het boeien en binden van de anonieme donateur

Ruim 400 collectanten werden actief en deelden massaal hun digitale collectebus met familie, kennissen en andere bekenden. Na een geslaagde donatie kwam de donateur op een bedankpagina terecht. Anonieme donateurs kregen hier de mogelijkheid om hun mailadres en opt-in voor een nieuwsbrief achter te laten om op de hoogte te blijven van het werk van CliniClowns. Daarnaast kregen zij de mogelijkheid om ook te starten met mobiel collecteren. Heel eenvoudig, leuk en toegankelijk.  

Schitterende resultaten

Met de inzet van Collecte 365 had CliniClowns als doelstelling om 500 collectanten te activeren, een gemiddelde busopbrengst van € 60,- te realiseren en hiermee € 30.000,- op te halen.

CliniClowns & MIC

Voorstel en ter inspiratie: “Dit was een eerste samenwerking tussen CliniClowns en MIC en het is ons goed bevallen. Het was fijn en snel schakelen en MIC dacht flexibel mee over aanpassingen en toevoegingen voor optimale resultaten. We zijn erg tevreden met het eindresultaat: de journeys zien er erg goed uit, lopen soepel en zijn gebruiksvriendelijk. Wij bevelen MIC van harte aan bij andere organisaties!” - Marieke Hoving, coördinator communicatie CliniClowns

Learnings

Ambitieuze organisaties hebben altijd verbeterpunten op hun wensenlijstje staan. Voor een volgende mobiele collecte wil CliniClowns een donateur de keuze laten om ook anoniem te doneren of een berichtje voor de collectant achter te laten. Ook het segmenteren in SMS-groepen staat genoteerd als optimalisatiepunt. MIC blijft voortdurend leren en ontwikkelen om aan specifieke klantvragen te voldoen en om generieke klantvragen door te vertalen naar de standaardoplossingen waar al haar opdrachtgevers profijt van hebben.

Ook een succesvolle mobiele collecte organiseren? Lees hier meer over Collecte 365.

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak en dan bespreken we jouw wensen.