Over het project

Hoe mobiele journeys het belang van spelen onderstrepen.

Sponsoracties

Hoe kunnen we een jongere doelgroep op een interactieve manier bewust maken van het belang van spelen?

Jantje Beton is hét goede doel dat zich inzet voor meer speelruimte. En niet alleen voor kinderen. Om iedereen meer te laten spelen lanceert Jantje Beton de campagne: Durf te spelen! Tijdens deze campagne werden deelnemers uitgedaagd om vijf dagen achter elkaar een speelse challenge te doen met daarbij de vraag: Durf jij nog te spelen?

De doelgroep werd bereikt via Facebook en Instagram. Door het aanjagen via social media, heeft de campagne zich als een olievlek verspreid. In totaal zijn er ruim 5.000 reacties geweest op de social advertenties en is de boodschap 200 keer gedeeld met vrienden. Daardoor zijn er bijna 600.000 personen bereikt en hebben meer dan 1600 mensen zich aangemeld, inclusief telefoonnummer en e-mailadres!

Wat we deden

Alle deelnemers ontvangen vijf dagen achter elkaar een speelse uitdaging per sms. Bijvoorbeeld bokje springen, bureaustoelenrace of roetsjen van de trapleuning. Hierdoor had Jantje Beton vijf directe contactmomenten met de deelnemers, die ze door het sturen van een gepersonaliseerd bericht een leuke ervaring gaven.

Het communicatiekanaal bleek zeer effectief, want de eerste challenge werd door 99% van de aanmelders geopend. De vijfde challenge werd nog door 35% van de deelnemers geopend. Dat is een enorm hoog open-ratio.

Om het bereik en de impact van de challenge te vergroten, was het voor deelnemers ook mogelijk via WhatsApp buren, collega’s, familie en vrienden uit te dagen mee te doen. En dat is een leuke boodschap om te delen, want samen spelen is altijd leuker dan alleen. Durfde je de uitdaging niet aan? Dan kunnen deelnemers met een kleine Tikkie donatie bijdragen aan Jantje Beton en daarmee helpen meer kinderen in Nederland meer te laten spelen.

Er is tijdens de actie niet direct gestuurd op conversie en structureel donateurschap. Jantje Beton nam de tijd om de deelnemers te leren kennen en op een speelse manier kennis te laten maken met het goede doel. Deze Durf te Spelen campagne is een samenwerking tussen Jantje Beton, Raising Results en Mobile Interaction Company.

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak en dan bespreken we jouw wensen.