Over het project

Tijdens de Ajax Charity Matchday

Evenementen

Hoe activeren we voetbalsupporters om te doneren aan het Emma Kinderziekenhuis tijdens de Ajax Charity Matchday?

Zondag 19 januari 2020 stond de wedstrijd Ajax – Sparta in het teken van Charity Matchday. Rondom dit duel zamelde Ajax Foundation onder de supporters geld in voor het Emma Kinderziekenhuis. Van de opbrengst wordt in het ziekenhuis een Ajax Playground gerealiseerd, waar kinderen kunnen spelen en even vergeten dat ze ziek zijn.

Wat we deden

Ajax Foundation vroeg ons de actie te begeleiden met advies, creativiteit en fondsenwervende mobiele journeys. Dit resulteerde in een aantal elkaar-versterkende activaties, een mobiele doneer journey en een leuke incentive voor donateurs. Op advies werd de Johan Cruijff ArenA volgehangen met call-to-actions voorzien van QR-codes, was er een sms-oproep en werd de actie aangejaagd op social media.

Oud profvoetballer en ambassadeur van Ajax Foundation John Heitinga, mobiliseerde over de stadionspeakers het publiek om tijdens de rust hun mobiele telefoon te pakken, de camera van de telefoon op de QR-codes op het grote scherm te richten en te doneren, iets wat wereldwijd nog niet eerder zo grootschalig gedaan is tijdens een voetbalwedstrijd. Heitinga legde duidelijk uit welke stappen mensen moesten doorlopen om te kunnen geven.

Het resultaat

Het publiek gaf tijdens de rust massaal gehoor aan zijn oproep, wat resulteerde in een vijftien minuten durende geefgolf. Het resultaat? In totaal heeft ruim 17,5% van het publiek meegedaan. Doordat de doneer journey geen koude betaallink was, maar bezoekers terecht kwamen in een vertrouwde omgeving van de Ajax Foundation en deze een duidelijk verhaal vertelde, heeft ruim 70% van de deelnemers een donatie gedaan. Hierbij heeft meer dan 90% van de deelnemers gegevens achtergelaten om kans te maken op een van de 3 prijzen.

De Charity Matchday bleek een groot succes en er werd een prachtig tussenbedrag van ruim €32.000 ingezameld. In het totaal werd er meer dan €60.000 opgehaald, waarmee de Ajax Playground in het Emma Kinderziekenhuis gerealiseerd kon worden.

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak en dan bespreken we jouw wensen.