Over het project

Leerlingen zijn op pad gegaan om bollen te verkopen met een QR-code voor Mijn school in bloei.

Sponsoracties

Mobiele journey realiseert een verkoop van ruim 850.000 tulpenbollen voor Mijn School in Bloei-campagne

Medio september 2021 is voor het derde jaar op rij de kleurrijkste tulpenbollenactie van Nederland van start gegaan: Mijn School in Bloei. Anders dan voorgaande jaren is dat MIC in samenwerking met Tikkie een mobiele besteljourney en betaalplatform mogelijk hebben gemaakt zodat de aankopen veilig, eenvoudig en betrouwbaar plaats konden vinden. En met succes. Er zijn veel meer tulpenbollen verkocht dan vorig jaar.

Leerlingen van een groot aantal scholen zijn op pad gegaan om bollen te verkopen met een QR-code. Cash geld was niet nodig. De actie heeft een maand geduurd en 25.000 bestellingen gerealiseerd. De helft van de opbrengst gebruiken de deelnemende scholen voor de aanschaf van nieuwe materialen zoals speeltoestellen, boeken voor de bieb. Initiatieven die invulling geven aan de missie van deze campagne: kinderen laten groeien en bloeien.

Webshop journey
Mensen die tulpenbollen wilden bestellen, scanden een QR code of ‘tikten’ op een url-link in een WhatsApp bericht dat zij van bekenden ontvingen. Men belandde in een mobiele journey waarin het verhaal en de doelstelling van de Mijn School in Bloei-campagne werd verteld en aan konden geven naar welke school hun bijdrage van de actie toe moest gaan.

Ook werd meteen een webwinkel geopend voor het bestellen van de bloembolzakjes met de verschillende kleuren uit het assortiment. In iedere bestelling konden de kleuren rood, paars, geel, wit of een verrassingszakje aan het boodschappenmandje worden toegevoegd. Aan de hand van het aantal bestelde kleuren, werd een totaalprijs berekend die men meteen via Tikkie kon betalen.

Na een succesvolle transactie en het achterlaten van de benodigde gegevens, ontving de besteller een bevestiging per e-mail en worden de bestelde bollen begin november bezorgd door de kinderen van de betreffende scholen.

Voorbeeld dashboard MIC

MIC heeft voor de organisatie achter Mijn School in Bloei een dashboard ter beschikking gesteld waar zij realtime de bestellingen, inkomsten etc. op kunnen volgen. De resultaten hebben wij uit dit dashboard onleesbaar gemaakt, maar we kunnen wel melden dat Nederland volgend voorjaar eerder paars dan geel kleurt.

Samenwerking Mijn School in Bloei & MIC
Het was voor Mijn School in Bloei de eerste keer dat MIC een webshop in een mobiele journey heeft verzorgd met een koppeling naar het betaalplatform van Tikkie. Dat was best spannend. “Het was fijn samenwerken met MIC. De communicatielijnen waren kort en onze contactpersoon bij MIC was altijd bereid om te helpen om van onze campagne tot een succes te maken.” Kirsten de Bruijn, Communicatiespecialist organisatie Mijn School in Bloei

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak en dan bespreken we jouw wensen.