Over het project

Het versterken van impact en het vergroten van de beleving tijdens een event

Evenementen

Hoe de 16.781 deelnemers van het coronaproof wandelevenement Hartstocht de fondsenwervingsdoelstelling van Hartstichting hebben overtroffen

Na een succesvolle editie in oktober 2020, vond afgelopen april voor de 2e keer de Hartstocht plaats, de leukste wandeling vanuit huis voor het hart. Duizenden mensen wandelden voor een gezond hart voor iedereen. Aan dit Hartstocht-evenement kon zowel individueel als gezamenlijk worden deelgenomen. En of men nu alleen of samen liep, de gezamenlijk gerealiseerde impact van het evenement kan hen niet zijn ontgaan.

De uitdaging lag met name in het verbinden van de deelnemers. De Hartstocht werd per slot van rekening vanuit de eigen voordeur individueel of in kleine groepjes gewandeld. Om de deelnemers echt het gevoel te geven dat ze onderdeel waren van een groot publieksevenement, heeft de Hartstichting de hulp van MIC ingeschakeld. Voorafgaand aan de Hartstocht ontvingen de deelnemers een SMS met een link naar hun persoonlijke pagina waarop ook hun eigen en de totale opbrengst was te zien. Met de inzet van een mobiele podcast journey kregen luisteraars in aanloop naar de wandeltocht iedere week een link naar een unieke podcast.

In 6 verschillende afleveringen kregen zij tips over een goede voorbereiding, informatie van specialisten en ervaringsdeskundigen over het hart te horen. Deelnemers konden deze podcast journey delen met hun familie en vrienden en hen vragen om een sponsorbijdrage. Op deze manier werd de deelnemer vroegtijdig bij het evenement betrokken en werd het “groepsgevoel” gestimuleerd. Hetzelfde geldt voor de succes- en bedankboodschap die iedere deelnemer heeft ontvangen, een echte blijk van waardering uit het hart van de Hartstichting.

Het eindresultaat van de gezamenlijke effort mag er zijn want in totaal hebben de bijna 17.000 deelnemers de fondsenwervende doelstelling met ruim 47% overtroffen.

Learnings van het Hartstocht-evenement

Ruim 15.000 mensen hebben de podcast journey bekeken. Voor volgend jaar staat op het wensenlijstje van Hartstichting om het aanbod aan content af te wisselen en meer visuele content aan de podcasts toe te voegen zodat de ontvanger nog meer geprikkeld wordt om de podcast te delen. Hartstichting doet momenteel een onderzoek onder de gebruikers om verdere learnings mee te nemen bij de optimalisatie van een volgende Hartstocht en mobiele journey.

“Net als dit jaar heeft MIC ook in 2020 de Hartstichting voorzien van mobiele journeys. Net als vele andere goede doelen is Hartstichting continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om fondsen te werven en vrijwilligers en donateurs te bereiken en aan zich te binden. En hierin gaat Hartstichting een stapje verder: zij wil een lange termijn oplossing en bouwen aan iets wat voor nu en in de toekomst werkt. Met mobiele journeys geeft MIC hier invulling aan door niet alleen een oplossing te bieden voor een event, campagne of collecte, maar juist ook de achterban van Hartstichting blijvend te boeien en te binden. En dat kan alleen als je met een relevante boodschap, inspirerende content en op een leuke en laagdrempelige manier mensen weet te bereiken. Het moment waarop je wordt ‘gezien’ moet je aangrijpen om het de ontvanger zo makkelijk mogelijk te maken om tot actie over te gaan; het momentum moet worden gepakt om echt impact te kunnen maken. En daarbij helpt MIC. Niet alleen hebben zij veel technische kennis in huis, maar ook zijn zij met visual en UX-designers erg creatief en denken zij altijd heel klant- en oplossingsgericht met ons mee.” - Stephanie Karlsson | projectleider Hartstocht

Ook mobiele journeys succesvol inzetten voor jouw evenement? Lees hier meer over evenementen

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak en dan bespreken we jouw wensen.