Over het project

Scholen kregen inzicht in hun opbrengst d.m.v. een real time dashboard.

Sponsoracties

Hoe kunnen leerlingen zich makkelijk en veilig laten sponsoren via de mobiele telefoon?

Wandelen voor Water, een groot educatie- en inzamelingsproject, zet zich samen met verschillende goede doelen in voor veilig drinkwater en sanitatie. Tijdens het project leren duizenden Nederlandse leerlingen over de wereldwijde waterproblematiek. Aansluitend daarop komen de leerlingen in actie door geld in te zamelen met de sponsorloop 'Wandelen voor Water'. Tijdens deze sponsorloop lopen de scholieren bepakt met 6 liter water 6 kilometer. Hiermee ervaren ze wat leeftijdsgenoten in Afrika vaak moeten meemaken. ​

Wat we deden

Voor de tweede keer mocht M.I.C mobiele sponsor journey inrichten voor Wandelen voor Water. Deze mobiele journey maakt de financiële afwikkeling makkelijk en creëert veiligheid voor de leerlingen. Deelnemende scholen krijgen inzicht in hun opbrengst door middel van een real time dashboard. Ook de organisatie van Wandelen voor Water kon met een real time dashboard inzien welke scholen werden gesponsord en hoeveel en met welk bedrag.  

Daarnaast heeft M.I.C Wandelen voor Water mogen voorzien een laagdrempelige aanmeld flow voor basisscholen die willen meedoen.

Onze oplossing

Elke deelnemende school werd voorzien van een generieke QR-code, afgedrukt op het sponsorformulier. Door het scannen van deze QR-code kom je terecht op een landingspagina. Hier kan je de deelnemende school selecteren die je wilt sponsoren. Dit kan je doen door middel van vrije donatie via Tikkie. ​

Het grote voordeel van onze oplossing? Leerlingen hoeven niet met contant geld over straat. Dat is dus een stuk veiliger. Daarnaast zorgt de integratie met Tikkie voor een laagdrempelige betaalmogelijkheid. Tenslotte maakt het inzicht in hoeveel elke school heeft ingezameld de actie nóg veel leuker.

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak en dan bespreken we jouw wensen.