Over het project

Met een persoonlijke QR-code gingen de collectanten op pad.

Collecteweek

Ruim 2.000 Diabetes Fonds- collectanten realiseerden m.b.v. de mobiele collecte een opbrengst van €153.000,-

Door corona is huis-aan-huis collecteren geen vanzelfsprekendheid. Zoals vele fondsenwervende goede doelen heeft het Diabetes Fonds de mobiele journeys van M.I.C ingezet om collectanten ook via hun mobiele telefoon te laten collecteren. Gedurende de collecteweek zijn collectanten begeleid en gestimuleerd om met behulp van een persoonlijke QR-code op pad te gaan.

Voor de collecteweek is de achterban van het Diabetes Fonds uitgenodigd om te collecteren. Bijna 25.000 collectanten ontvingen een SMS, email of DM (direct mail), waarmee zij via een persoonlijke link mobiel konden collecteren.  Ruim 6.200 collectanten hebben hun persoonlijke pagina geopend waarvan ruim een derde ook voor donaties heeft gezorgd. Samen realiseerden zij een opbrengst van €153.000,-.

Aanpak

Huis-aan-huis collecteren met behulp van een QR-code en/of met de mobiele telefoon. Het is nieuw en de collectanten moeten ermee vertrouwd raken. Daarom heeft het Diabetes Fonds hen zorgvuldig begeleid, uitleg en tips gegeven om deze nieuwe manier van collecteren zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zowel voor aanvang als tijdens de mobiele collecte ontvingen collectanten uitleg en tips over hoe mobiel collecteren werkt.

Met digitale en sociale media zoals Whatsapp het bereik vergroten

Met behulp van de persoonlijke QR-code collecteren collectanten ook digitaal huis-aan-huis. En buiten hun collectewijk bereiken zij ook andere donateurs via Whatsapp, Facebook, LinkedIn en e-mail. Iedere actieve collectant met opbrengst, heeft gemiddeld 21 donateurs bereikt. Hiervan heeft 37% mobiel gedoneerd.

Verbinding met jouw buurt

Als collectant is het interessant om te weten wat jouw bijdrage en die van de buurt is. Om de verbinding met de collectant en de buurt te stimuleren, kon iedere collectant tijdens de collecte de persoonlijke en buurtstand inzien. Deze stand werd direct na een donatie bijgewerkt.

Resultaat

Duizenden collectanten hebben duizenden donateurs bereikt om geld in te zamelen voor onderzoek en voorlichting in de strijd tegen diabetes. Deze collectanten zorgden samen voor een fantastisch bedrag van €153.000,- via de mobiele collecte. Bovendien heeft het Diabetes Fonds ook de Digicollect mobiele journeys ingezet tijdens de collecteweek. Benieuwd hoe zij dit succesvol hebben ingezet?


Ook een succesvolle mobiele collecte organiseren tijdens de collecteweek? Lees hier meer over Collecteren.

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak en dan bespreken we jouw wensen.