Over het project

Hoe de QR-code direct mail tot leven brengt en online betaalgemak biedt.

DM QR-code

Hoe combineren we de kracht van direct mail met online betaalgemak, zonder administratieve rompslomp?

Meer dan 2 miljoen Nederlanders hebben reuma. ReumaNederland gaat voor de beste kennis en oplossingen zodat mensen met reuma nu beter en straks zonder belemmeringen kunnen meedoen in de samenleving. Om dit te faciliteren zijn de giften van donateurs van groot belang. Brieven, magazines en kaarten: de QR-code brengt direct mail tot leven en voegt online betaalgemak toe voor donateurs. Door unieke QR-codes in te zetten, is het nu mogelijk om direct vanaf papier een persoonlijke beleving te bieden aan iedere ontvanger.

Wat we deden

Veel goede doelen experimenteren al met onze unieke QR-codes voor DM. ReumaNederland zet het o.a. in voor de jaarverslag mailing. Het doel? Ontvangers een alternatief bieden voor de acceptgiro en het nog makkelijker en leuker maken om te geven. Hoe werkt doneren via gepersonaliseerde QR-codes op brieven nu eigenlijk? Bekijk hieronder het filmpje.

Onze oplossing

Via een brief maakt ReumaNederland mobiel doneren mogelijk. Iedere ontvanger heeft in zijn of haar brief een QR-code staan. Na het scannen, wordt de ontvanger persoonlijk begroet en kan er gemakkelijk een bedrag naar keuze worden gedaan.​ Deze wordt automatisch afgeboekt door het unieke betaalkenmerk dat gekoppeld is aan de QR-code.​ Als bedankje krijgt de donateur een leuke video te zien en krijgt direct toegang naar het jaarverslag.​

Lees hier meer over de inzet van DM QR-codes met mobiele journeys.

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak en dan bespreken we jouw wensen.