Over het project

Een hoge opbrengst en een groot bereik door mobiele journeys.

Sponsoracties

Hoe kunnen radioluisteraars en tv-kijkers die kinderen in nood willen steunen, zo makkelijk mogelijk een bedrag naar keuze doneren?

Kika, Edukans, Liliane Fonds en Het Vergeten Kind zijn vier goede doelen die zich inzetten voor kinderen in nood. Samen vragen zij tijdens de Nacht van het Kind aandacht voor alle kinderen die wereldwijd wakker liggen. Vanwege hun handicap, omdat het thuis niet veilig is, omdat ze ernstig ziek zijn of omdat ze niet naar school kunnen. Samen willen ze ervoor willen zorgen dat ieder kind weer gewoon kind kan zijn door geld in te zamelen met deze speciale actie.

Via radio en het programma RTL-Boulevard riep Nacht van het Kind op om kinderen in nood te steunen. Aan ons de vraag: hoe kunnen mensen zo makkelijk mogelijk een bedrag naar keuze doneren?

Onze oplossing

Door ‘KIND’ te sms’en naar 4004 ontvang je een bericht van de Nacht van het Kind met een linkje naar de doneerpagina. Hier kun je een bedrag naar keuze invullen. Door te klikken op de doneerknop wordt er door middel van een Tikkie snel en veilig gedoneerd. Heel makkelijk dus. Na het afronden van de betaling worden donateurs bedankt met een video en kunnen ze het bereik vergroten door de actie te delen met vrienden en familie via de WhatsApp-knop.

Het resultaat? 7.500 mensen hebben aan de oproep gehoor gegeven en doneerden met elkaar een prachtig bedrag van 90.000 euro! De gemiddelde donatie was maar liefst 12 euro. Samen met andere acties heeft Nacht van het Kind een prachtig bedrag ingezameld voor kinderen in nood. Benieuwd naar hoe onze flow eruitzag? Bekijk het filmpje.

Ook succesvolle mobiele journeys inzetten voor jouw organisatie? Lees meer over Crowdfunding

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak en dan bespreken we jouw wensen.