Over het project

En hoe mobiele interacties leiden tot donaties.

Tales of Culture

Hoe kunnen we de bezoekers van het nieuwe natuurgebied de Marker Wadden leren kennen?

Marker Wadden is een initiatief van Natuurmonumenten, waarbij ze de natuur op wel een heel bijzondere manier een extra zetje geven: Met zand, slib en klei wordt een nieuwe eilandengroep aangelegd, waarmee gezorgd wordt voor herstel van het Markermeer. Deze eilandengroep is niet alleen een paradijs voor vissen en vogels, maar ook voor recreanten en natuurliefhebbers.

Natuurmonumenten vindt het fantastisch dat bezoekers komen genieten van de natuur, maar vraagt zich af: hoe kunnen we deze mensen beter leren kennen? Aan ons de leuke taak om hierover mee te denken met als resultaat toffe campagnes rondom bootexcursies naar het gebied en activatie op locatie.

Wat we deden

Voordat de Marker Wadden haar deuren opende voor het grote publiek, organiseerde Natuurmonumenten verschillende excursies. Speciaal voor de gelegenheid, konden daggasten een bootsvlag krijgen door een gratis berichtje te sturen naar Natuurmonumenten. Op vertoning van het berichtje kon het souvenir in ontvangst genomen worden.

Het resultaat

Alle bezoekers die zich hadden aangemeld voor de vlag, werden diezelfde avond uitgenodigd om na te genieten van de excursie met een leuke podcast. Hierin deed de boswachter de geheimen van de Marker Wadden uit de doeken. Naast de podcast bood de campagne bezoekers ook de gelegenheid zich in te schrijven voor de nieuwsbrief of de Marker Wadden te steunen met een donatie.  

De actie voor de bootsvlag is helaas afgelopen, maar bezoekers kunnen nog steeds de geheimen van de Marker Wadden te weten komen. Tijdens je bezoek scan je eenvoudig de QR-code die op grote posters zijn weergegeven, waarna de boswachter tips en weetjes vertelt. Als bedankje kun je een gratis wandelkaart ophalen bij de eilandwachter. Het resultaat? Een leuke interactie met de doelgroep, verhoogde betrokkenheid door storytelling gecombineerd met dataverrijking en donatiemogelijkheden.

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak en dan bespreken we jouw wensen.