Over het project

Hoe er veilig en makkelijk lootjes werden verkocht via de mobiele telefoon.

Sponsoracties

Hoe zorgen we ervoor dat we op een gebruiksvriendelijke manier mobiele lootjes voor meer dan 350 scholen verkopen?

Jantje Beton is hét goede doel dat zich inzet voor meer speelruimte en speeltijd. Tijdens De Kleine Jantje Beton Loterij gaan 35.000 leerlingen op pad om loten te verkopen. De helft van de opbrengst gaat naar de school zelf, de andere helft komt ten goede aan activiteiten van Jantje Beton.

Met de Tikkie jij bent ‘m! actie worden de lootjes alleen via de mobiele telefoon verkocht. Geen gedoe met een automatische incasso of contant geld, want betalen kan gewoon met een Tikkie. Extra handig, want met de WhatsApp deelfunctie kan de tante die zo ver weg woont ook gewoon meedoen.

Wat we gedaan hebben

Jantje Beton is gestopt met lootjes verkopen met contant geld. Sinds vorig jaar verkopen schoolkinderen de lootjes digitaal, mobile first. Hierbij is de envelop verruild voor een leuk formulier voorzien van een QR-code. De schoolkinderen gaan met de formulieren op pad en vragen iedereen die lootjes wil kopen de QR-code te scannen. Met het scannen van de QR-code openen mensen, bij wijze van spreken, het oude lootjesboekje op hun mobiel. Ze kiezen hoeveel lootjes ze willen kopen, vullen hun gegevens in en rekenen direct af.

Doordat mensen hun eigen telefoon gebruiken en de betaling verrichten met hun eigen bank app is het een vertrouwde manier van lootjes kopen. Kinderen hoeven geen contant geld meer te vragen en de kopers vullen zelf hun gegevens in. Daarnaast is ook direct inzichtelijk hoeveel lootjes er zijn verkocht.

Ook succesvolle mobiele journeys inzetten voor jouw organisatie? Lees hier meer over Loterijen.

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak en dan bespreken we jouw wensen.