07-04-2020

De allereerste echte mobiele collecte van Nederland ging van start

De primeur is voor Hartstichting en is gecreëerd door MIC en haar partners.De deur-aan-deur collecteweek van Hartstichting zou dit jaar van 5 t/m 11 april 2020 plaatsvinden. Helaas gaat die niet door vanwege de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. De Hartstichting collectanten mogen niet de straat op om hun collecte te lopen. De collecteopbrengst is echter hard nodig. Leven met een hartziekte is zwaar, voor de patiënt én de omgeving. En het aantal patiënten groeit snel. Daarom heeft Hartstichting MIC benaderd voor een oplossing: Een 100% mobiele collecte.

Afgelopen maandag ontvingen alle collectanten van Hartstichting de uitnodiging om mobiel te collecteren op hun mobiele apparaten (telefoons en tablets). Deze uitnodigingen werden verstuurd via sms en e-mail. De sms en e-mailberichten zijn interactief gemaakt met een persoonlijk linkje. Met één klik op dit linkje wordt de mobiele collecte gestart. Allereerst krijgen collectanten informatie waarom ze worden uitgenodigd om mobiel te collecteren. Ook krijgen ze uitleg hoe ze mobiel kunnen collecteren. Vervolgens kunnen ze eenvoudig en snel via WhatsApp buren, vrienden, collega’s en familieleden uitnodigen om te geven aan Hartstichting. Deze mensen ontvangen een persoonlijk WhatsApp bericht van de collectant. Met één klik starten zij de mobiele collecte op vanuit dit WhatsApp bericht. Allereerst lezen de donateurs waarom ze niet aan de deur bezocht worden voor de collecte. Vervolgens kunnen ze met één klik geven aan Hartstichting, anoniem en vertrouwd via iDEAL.

Achter de schermen heeft M.I.C in samenwerking met technische partners STB-Eudonet en CM.com de afgelopen weken hard gewerkt om de eerste mobiele collecte van Nederland mogelijk te maken. Het uitgangspunt van deze grote innovatie in goede doelen land is het volledig aansluiten op de complexe collecte organisatie van Hartstichting. Hartstichting werkt met duizenden vrijwilligers die volgens een fijnmazig schema in heel Nederland collecteren. Dit schema en de administratie daarvan wordt bijgehouden in CollecteWeb van STB-Eudonet. Daarnaast had Hartstichting eerder dit jaar besloten gebruik te gaan maken van de persoonlijke iDEAL QR-codes voor haar collecte. Iedere collectant heeft een eigen iDEAL QR-code waarmee donateurs eenvoudig, snel en anoniem aan Hartstichting kunnen doneren. Deze iDEAL QR-codes worden door CM.com geproduceerd en worden ook opgeslagen in CollecteWeb.

MIC heeft bovenop deze collecteadministratie de mobiele collecte oplossing ontwikkeld. De mobiele collecte is een verzameling van mobiele journeys waarmee collectanten mobiel kunnen collecteren. Collectanten en donateurs ontvangen mobiele berichten die verrijkt worden met het collecte verhaal van Hartstichting. Hierbij worden de beperkingen van Covid-19 duidelijk gecommuniceerd. Hierdoor snapt iedereen dat deur-aan-deur collecteren onmogelijk is, maar dat geven aan Hartstichting belangrijk blijft. Met één klik kan de persoon die een WhatsApp berichtje van een Hartstichting collectant ontvangt een donatie doen aan Hartstichting. En omdat MIC gebruik maakt van de collecteadministratie in combinatie met de persoonlijke iDEAL QR-codes, kunnen de collectanten tijdens de collecteweek zelf zien hoeveel geld ze hebben opgehaald voor Hartstichting. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een innovatie waar MIC vorig jaar in samenwerking met KWF aan heeft gewerkt. Lees hier meer over op: https://www.linkedin.com/pulse/collecte-en-de-magie-van-qr-codes-jeroen-de-rooij/

Wij wensen Hartstichting en alle collectanten van Hartstichting heel veel succes tijdens de mobiele collecte komende week.

Jeroen
Creative Director

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak en dan bespreken we jouw wensen.

Neem contact op

Andere verhalen