17-09-2020

MIC verrijkt mobiele journeys met conversational marketing

ZWOLLE, 17 september 2020 - MIC integreert de feedback- en activatie chatbot van abbi insights in haar mobiele journeys.

De mobiele chatoplossing is een aanvulling op het mobiele journey platform waarmee MIC fondsenwervers voor goede doelen en culturele instellingen, helpt om impact te maken met storytelling, gegevens te verrijken, onderzoek te doen en conversiedoelstellingen te behalen en overtreffen.  

MIC heeft haar bekendheid verworven als stuwende kracht achter de succesvolle mobiele collectes van o.a. KWF en Jantje Beton. abbi insights heeft met haar chatoplossing grote waarde toegevoegd aan de campagnes van o.a. Unicef, Cordaid en Diergaarde Blijdorp.  

De kracht van chat wint aan populariteit. Diverse onderzoeken tonen aan dat storytelling en persoonlijke dialogen de loyaliteit met de organisatie, hun verhaal en de beleving met hun doelgroep versterken. Met de integratie van chat in het mobiele journey platform kunnen organisaties hun achterban voorzien van chats die op het juiste moment, plaats en boodschap op de mobiele telefoon van de donateur, lid en vrijwilliger komen. Door slim in te spelen op de feedback, wordt de vervolgcommunicatie persoonlijk en relevant gemaakt.  

“Met de inzet van dit interactieve communicatiemiddel zijn wij ervan overtuigd dat wij onze klanten weer een extra mogelijkheid geven om hun achterban te bereiken, boeien en binden."  – Jeroen de Rooij, Creative Director MIC.  

abbi insights heeft jarenlange ervaring met de inzet van activatie chatbots en het verrichten van mobiele surveys. De chatbot Abbi maakt mobiele journeys met chatdialogen leuker, relevanter en effectiever. Door bijvoorbeeld campagnes met mobiele berichten te activeren op momenten die er echt toe doen en door donatiemogelijkheden direct in de chatdialoog te laten plaatsvinden. Daarmee worden zowel de beleving als de conversie geoptimaliseerd.  “Ik denk dat onze chatoplossing het platform van M.I.C heel goed aanvult en dat we gezamenlijk nog meer waarde kunnen toevoegen aan de campagnes van goede doelen en culturele instellingen.!” – Marco Wolters, CEO abbi insights.

Over MIC

Met behulp van een digitaal platform en full service begeleiding helpt MIC goede doelen en de culturele sector om met campagnes en storytelling sociale impact te maken. Inmiddels hebben meer dan 75 organisaties waaronder KWF en Hartstichting M.I.C ingezet om met o.a. mobiele collectes, storytelling op fysieke locaties met QR-codes en digitale varianten voor grote fysieke fondsenwervende evenementen, het maatschappelijke verhaal te vertellen en hun achterban te activeren.

Over abbi insights

abbi insights levert met haar eigen chatplatform Abbi (Automated Behavioral Business Intelligence) onderzoeks- en marketing activatiediensten. Om voortdurend in contact te zijn met de mens achter de respondent blijkt de smartphone dé plek en hét instrument om snel en makkelijk de conversatie te starten. De Abbi chatbot maakt het geven van feedback leuk, snel en makkelijk. abbi insights vindt onderzoek en klantactivatie opnieuw uit door slim gebruik te maken van alle mogelijkheden die mobiele ‘conversational’ technologie te bieden heeft met als doel organisaties te helpen de binding met de achterban te versterken. Voor meer informatie www.abbi-insights.com

Maricken
Managing Director

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak en dan bespreken we jouw wensen.

Neem contact op

Andere verhalen