Hoe goede doelen de nieuwe Telecommunicatiewet kunnen naleven en donateurs werven

Met Tips & Tricks voor leadgeneratie

Op 1 juli 2021 treedt de wetswijziging van de Telecommunicatiewet in werking. Niet alleen commerciële maar ook goede doelenorganisaties moeten aan consumenten een duidelijk opt-in voor Telemarketing vragen, tenzij er sprak is van een klantrelatie.

Van een klantrelatie is sprake als een organisatie de contactgegevens van mensen heeft verkregen bij de verkoop van een product of dienst. De organisatie mag vervolgens de klanten telefonisch benaderen met dezelfde of soortelijke producten of diensten. Voor goede doelenorganisaties wordt het begrip ‘klantrelatie’ verruimd. Naast donateurs en collectanten, vallen hier ook vrijwilligers en evenementdeelnemers onder.

Neem voor meer informatie contact op met Ronald Schouten (06 24 88 29 25) of maak meteen een afspraak met hem
Neem contact op

Hoe krijg je vanaf 1 juli a.s. toestemming van mensen die je nog niet kent?

  1. Zorg in je communicatie voor specifieke en laagdrempelige mogelijkheden om toestemming van consumenten te krijgen voor gerichte (tele)communicatie. Door bijvoorbeeld het scannen van een QR code of een klik op de mobiele telefoon. Bekijk hier hoe 94% van de KWF donateurs voor Nederland geeft Licht hun mobiele telefoonnummer en toestemming hebben achtergelaten.
  2. Vraag consumenten om alleen de hoognodige gegevens achter te laten. Ieder extra invulveld vergroot het afhaakrisico.
  3. Stel je zelf altijd de vraag: hoe kunnen wij bijdragen aan een behoefte of het geluk van een consument? Storytelling is hierbij van cruciaal belang.
  4. Vraag jouw trouwe donateurs, vrijwilligers en collectanten om hulp. Ambassadeurs die geloven in jouw missiewerk, zijn vaak bereid om jou te helpen. Mits het hen niet te veel inspanning kost.

Mobiele journeys kunnen organisaties helpen om toestemming te krijgen om te mogen bellen. Met storytelling, een goede timing en de mobiele telefoon, helpt MIC met het maken van social impact en geld inzamelen voor het goede doel. In februari hebben wij hier een uitgebreide blog over geschreven. Deze kun je hier lezen.

Neem contact met ons op en wij helpen je om ook na 1 juli nieuwe donateurs, collectanten en eventdeelnemers te werven en fondsenwerven.

Nieuwsgierig?

Neem contact met ons op en wij helpen je om ook na 1 juli nieuwe donateurs, collectanten en eventdeelnemers te werven en fondsenwerven.