Accountmanager Mobiele Journeys

Goede doelen, musea en andere non-profit instellingen zijn belangrijk voor het welzijn van anderen. Anno 2020 en met de huidige coronacrisis hebben ze echter een grote communicatie uitdaging: Het bereiken, raken en betrekken van de verschillende doelgroepen via nieuwe en bestaande kanalen. De mobiele telefoon is hierbij niet meer weg te denken en neemt een steeds centralere communicatierol in.

 

Mobile Interaction Company (M.I.C) helpt goede doelen, musea en kerken om relaties met de achterban te versterken door bestaande contactmomenten te verrijken met mobiele journeys. Hierin worden de conversiedoelstellingen van de klant naadloos aangesloten op klantbeleving van de gebruiker. M.I.C maakt mobiele journeys voor o.a. (online) fondsenwerving, leadwerving, challenges, mobiele collectes en loterijen.  

 

Dat M.I.C hier goed in slaagt blijkt uit de groeiende klantenlijst, waarbij in anderhalf jaar tijd aansprekende projecten zijn gerealiseerd, waaronder de KWF-collecteweek, Hartstichting mobiele collecte, Serious Request en Jantje Beton Loterij. Om onze klanten ook in de toekomst optimaal te kunnen begeleiden bij de mobiele transitie, zoeken we een enthousiaste mobiele journey accountmanager.

Jouw rol

Je ontwikkelt je razendsnel tot onmisbare adviseur en communiceert makkelijk met bekende en nieuwe gezichten. Je straalt passie uit en helpt klanten met een lading positiviteit om het beste uit contactmomenten te halen en hun draagvlak te vergroten. Concreet ga je je bezighouden met de volgende activiteiten: 

 

  • Je geeft presentaties en bent niet bang om voor een groep te staan, te inspireren en kennis over te dragen.

  • Je vertaalt vraagstukken van klanten samen met hen naar mobiele journeys. Dit doe je zowel op locatie als vanuit kantoor.

  • Op basis van de resultaten en feedback schakel je snel en optimaliseer je de journeys. Daarbij houd je de synergie tussen online en offline altijd scherp in het vizier.

Wat breng je mee? 

Je bent analytisch sterk, kritisch, ondernemend, proactief en resultaatgericht. Je neemt niet zomaar iets als vanzelfsprekend aan, maar weet de juiste vragen te stellen. Onze ideale collega is een teamspeler, communiceert helder en heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Je bent gewend om met strakke planningen en deadlines te werken. Hierbij kun je je goed verplaatsen in zowel de interne als de externe klant. Verder vragen wij:

 

  • Ervaring rondom multichannel customer journeys en customer experience

  • Ervaring met marketingvraagstukken te vertalen naar projectplannen

  • Een afgeronde relevante HBO- of universitaire opleiding

  • Een paar jaar ervaring als fondsenwerver, consultant of accountmanager bij een bureau

  • Kennis van online marketing, waaronder SEO en SEA en Google Analytics 

Het aanbod

Een uitdagende functie (minimaal 0.8 FTE) in een gedreven team, dat volop in beweging is om de wereld een stukje mooier te maken. Mensen maken het verschil in onze organisatie en daarin willen we ook investeren. Uiteraard hoort hier een passend salaris bij, afgestemd op de zwaarte van de functie en jouw achtergrond. En natuurlijk doen we er alles aan zodat jij je kunt blijven ontwikkelen. 

 

Interesse?

Mail jouw motivatie en CV naar: 

talent@mobileinteractioncompany.com

Adres

Eekwal 3

8011 LA Zwolle

Nederland

+31 038 741 00 05

hello@mobileinteractioncompany.com

Bedrijf
Werk
Meer weten?

Stuur ons een mailtje of kom langs voor een kopje koffie 

  • linkeidnlogo
© 2020 Mobile Interaction Company.
All rights reserved
Geïnspireerd blijven?
De nieuwste cases, ideeën en inspiratie over
mobiele journeys, schrijf je in!