Wandelen voor Water

Klant
Oplossing
Simavi
Sponsorloop mobiele fondsenwerving

Hoe kunnen leerlingen zich makkelijk en veilig laten sponsoren via de mobiele telefoon?

Wandelen voor Water, een groot educatie- en inzamelingsproject, zet zich samen met verschillende goede doelen in voor veilig drinkwater en sanitatie. Tijdens het project leren duizenden Nederlandse leerlingen over de wereldwijde waterproblematiek. Aansluitend daarop komen de leerlingen in actie door geld in te zamelen met de sponsorloop 'Wandelen voor Water'. 

 

Tijdens deze sponsorloop lopen de scholieren bepakt met 6 liter water 6 kilometer. Hiermee ervaren ze wat leeftijdsgenoten in Afrika vaak moeten meemaken. Aan de Simavi Wandelen voor Water actie hebben inmiddels meer dan 100 scholen meegedaan en is er via de mobiele telefoon al ruim 39 duizend euro gedoneerd!

 

100+

Scholen

8K

Leerlingen

€39k+

Fondsenwerving

Wat we deden

Bij het organiseren van een sponsorloop komt nogal wat kijken. Vooral als je nadenkt over het regelen van de geldstromen op een overzichtelijke manier van alle verschillende scholen. Daarom heeft Simavi ons gevraagd mee te denken over een mobiele oplossing, waarmee de financiële afwikkeling makkelijk wordt, wat veilig is voor de leerlingen én waarmee per school inzichtelijk is hoeveel er is opgehaald. 

 

Onze oplossing

Elke deelnemende school kreeg een unieke QR-code, die door Simavi werd afgedrukt op het sponsorformulier. Door het scannen van deze unieke QR-code kom je terecht op de pagina van de school, waarmee je door middel van Tikkie een vrije donatie kunt doen. Naast het scannen van de QR-code kan de actie gesteund worden door het sturen van een gratis sms, die doorlinkt naar de pagina waarin je de school kunt selecteren die je wilt steunen om vervolgens een donatie te doen. 

 

Het grote voordeel van onze oplossing? Leerlingen hoeven niet met contant geld over straat. Dat is dus een stuk veiliger. Daarnaast zorgt de integratie met Tikkie voor een laagdrempelige betaalmogelijkheid. Tenslotte maakt het inzicht in hoeveel elke school heeft ingezameld de actie nóg veel leuker. 

Meer weten?

We vertellen je er graag meer over. Bel of mail voor een afspraak.

Adres

Eekwal 3

8011 LA Zwolle

Nederland

+31 038 741 00 05

hello@mobileinteractioncompany.com

Bedrijf
Werk
Meer weten?

Stuur ons een mailtje of kom langs voor een kopje koffie 

  • linkeidnlogo
Geïnspireerd blijven?
De nieuwste cases, ideeën en inspiratie over
mobiele journeys, schrijf je in!
© 2020 Mobile Interaction Company.
All rights reserved