Samenloop voor Hoop

Klant
Oplossing
KWF Kankerbestrijding
Fondsenwerving Evenementen

Help ons om de maatschappelijke betrokkenheid te vergroten en fondsen te werven voor lokale initiatieven rondom het voorkomen, bestrijden en omgaan met kanker.

Indien je al weet hoe M.I.C werkt, dan kun je de intro overslaan en beginnen bij minuut 04.00

In 2019 kwam KWF Kankerbestrijding met het voorstel om te onderzoeken of de maatschappelijke betrokkenheid vergroot kan worden met fondsenwervende events voor lokale initiatieven. Het wandelevenement Samenloop voor Hoop werd ontwikkeld; dit wandelevenement zou het mogelijk moeten maken om een deel van de jaarlijkse fondsenwervingsopbrengst beschikbaar te stellen voor lokale initiatieven. Initiatieven rondom het voorkomen van kanker, het steunen van (ex)patiënten en de betrokken families en een betere kwaliteit van leven met kanker. Met Samenloop voor Hoop wilde KWF maximaal 4 lokale projecten financieren. 

 

Om een beter beeld te krijgen van welke maatschappelijke initiatieven gewaardeerd zouden worden, vroeg KWF Kankerbestrijding aan M.I.C ‘’Hoe betrekken wij lokale gemeenschappen, deelnemers, ex-patiënten en vrijwilligers in ons lokale financieringsprogramma waarbij hun mening telt?” 

8
Evenementen
€340.000 
Opbrengst Tubbergen

Aanpak

Samen met KWF Kankerbestrijding, ontwikkelden wij de Samenloop voor Hoop-stem journeys. Flyers met QR-codes werden op allerlei lokale plaatsen opgehangen en linkjes via sociale media gedeeld. Via de QR-code kwam men in de mobiele journey waar informatie over de projecten werd gegeven en de mogelijkheid werd geboden een stem op een voorkeursproject te geven. 

Vervolgens werden de deelnemers geënthousiasmeerd om het initiatief te delen met familie en vrienden om zo nog meer bekendheid rondom de initiatieven te geven en het aantal stemmen te vergroten. Tijdens de slot ceremonie werden de drie beste initiatieven bekend gemaakt waarvan er een werd beloond met een prachtige bonus.  

Samenloop_pagina_1.png
Samenloop_pagina_2.png
Samenloop_pagina_4.png
Samenloop_pagina_3.png

Resultaat

De stem-journeys vergrootten de betrokkenheid bij de verschillende initiatieven en daarmee de missie van KWF. In totaal waren er 30 projecten verspreid over 8 lokale Samenloop voor Hoop – evenementen. Tijdens de eind ceremonie werd de winnaar bekend gemaakt wat een spannend en tegelijkertijd verbindend moment was. Het bleek dat gezamenlijk optrekken rondom de goede doeleninitiatieven voor een enorme verbinding en betrokkenheid had gezorgd. De financiële resultaten waren ook verrassend goed. Tubbergen bijvoorbeeld heeft in totaal € 340.000,- opgehaald!

Meer weten?

We vertellen je er graag meer over. Bel of mail voor een afspraak.

Adres

Eekwal 3

8011 LA Zwolle

Nederland

+31 038 741 00 05

hello@mobileinteractioncompany.com

© 2021 MIC.
All rights reserved
Meer weten?

Stuur ons een mailtje of kom langs voor een kopje koffie 

Geïnspireerd blijven?
De nieuwste cases, ideeën en 
inspiratie over mobiele journeys,
schrijf je in!