RMBRNDT.NU 

Klant
Oplossing
RMBRNDT.NU
Tales of Art

Hoe vertellen we bezoekers van een expositie op een laagdrempelige manier het verhaal achter het kunstwerk? 

De verrassende tentoonstelling RMBRNDT.NU laat zien dat Rembrandt van Rijn 350 jaar na zijn overlijden nog steeds kunstenaars inspireert. Tijdens de open inschrijving voor de tentoonstelling RMBRNDT.NU werden meer dan 200 kunstwerken ingestuurd. 

De tentoonstelling staat in het teken van nieuwe kunstvormen en technieken, waarbij alle geëxposeerde kunstwerken van unieke QR-codes worden voorzien. De QR-code geeft de bezoeker toegang tot alle informatie over de kunstenaar, het kunstwerk en aankoop informatie. Ook extra foto’s en filmpjes van hoe het werk gemaakt is, kunnen op die manier via een smartphone worden bekeken. Dit is de eerste keer in Nederland dat een gehele tentoonstelling unieke QR-codes ontsluit.

+/-300

Bezoekers

24

Kunstwerken met QR-code

+1900

Aantal gescande

QR-codes

Wat we gedaan hebben

Tijdens de expositie wordt letterlijk het verhaal achter ieder kunstwerk verteld via het belangrijkste apparaat van de consument: de mobiele telefoon. De bezoeker scant de QR-code die bij ieder kunstwerk te vinden is met de camera van de mobiele telefoon, zonder dat daarvoor een app geïnstalleerd hoeft te worden. De organisatoren van RMBRNDT.NU willen door het toevoegen van QR codes aan alle werken bezoekers verrassen en meer beleving aan de expositie toevoegen.

''Bedankt M.I.C voor jullie fantastische platform die de QR codes en alle informatie daarachter mogelijk heeft gemaakt. Dankzij M.I.C kon iedereen zonder app te downloaden, informatie over de kunstenaar, het werk, aankoopinformatie en meer op een smartphone lezen.''

 

- RMBRNDT.NU

Meer weten?

We vertellen je er graag meer over. Bel of mail voor een afspraak.

Adres

Eekwal 3

8011 LA Zwolle

Nederland

+31 038 741 00 05

hello@mobileinteractioncompany.com

Bedrijf
Werk
Meer weten?

Stuur ons een mailtje of kom langs voor een kopje koffie 

  • linkeidnlogo
Geïnspireerd blijven?
De nieuwste cases, ideeën en inspiratie over
mobiele journeys, schrijf je in!
© 2020 Mobile Interaction Company.
All rights reserved