• Jeroen de Rooij

Verhalen achter het kunstwerk komen tot leven met Tales of Art

Kunst, er valt vaak veel over te vertellen. Waar kijk je naar? Wie is de kunstenaar? Wat wil de kunstenaar met het kunstwerk vertellen? Wanneer is het gemaakt? Hoe is het gemaakt? Enzovoort. Zonder het verhaal is kunst vaak de persoonlijke interpretatie van mooi of lelijk. Het is een kwestie van smaak. Door het verhaal wordt een kunstwerk meer dan een esthetisch object. Het verhaal achter een kunstwerk zet aan tot denken, en tot doen.


Maar hoe deel je dit verhaal op een leuke en laagdrempelige manier?


Tales of Art bij RMBRNDT.NU

Op 3 oktober aanstaande, de vooravond van de 350ste sterfdag van Rembrandt van Rijn, opent de tentoonstelling RMBRNDT.NU in Amsterdam. Deze verrassende tentoonstelling laat zien dat Rembrandt nog steeds nieuwe inspiratie geeft aan hedendaagse kunstenaars. 

RMBRNDT.NU heeft alle geëxposeerde kunstwerken van unieke QR-codes voorzien. De QR-code geeft de bezoeker toegang tot het verhaal van de kunstenaar, het kunstwerk en aankoopinformatie. Foto’s en filmpjes van hoe het werk gemaakt is geven een extra dimensie de expositie. Door de QR-codes te scannen worden dus de unieke verhalen van de geëxposeerde kunstwerken verteld. Wij noemen die de ‘Tales of Art’.
De magie van de QR-code

Een QR-code is in principe niets meer dan een tweedimensionaal plaatje. Maar het is wel een magisch tweedimensionaal plaatje! Een plaatje waarmee je heel veel kunt doen. Als je een unieke Tales of Art QR-code ziet als de sleutel waarmee je een deur kan openen, en je mobiele telefoon ziet als de deur die toegang verschaft naar de ruimte die een mooie kunstcollectie herbergt… Dan is Tales of Art de museumgids die je alle geheimen van die collectie vertelt.


Adres

Eekwal 3

8011 LA Zwolle

Nederland

+31 038 741 00 05

hello@mobileinteractioncompany.com

© 2021 MIC.
All rights reserved
Meer weten?

Stuur ons een mailtje of kom langs voor een kopje koffie 

Geïnspireerd blijven?
De nieuwste cases, ideeën en 
inspiratie over mobiele journeys,
schrijf je in!