• Jeroen de Rooij

QRabbelen

Iedereen heeft wel eens denk ik voor een grabbelton gestaan. Tijdens een feestje, braderie of kermis bijvoorbeeld. De naam ‘grabbelton’ laat niets aan de verbeelding over: het is een ton gevuld met zaagsel of papiersnippers met daarin verpakte cadeautjes.


Gretig stak je, vaak nadat je (groot-)ouders daarvoor betaald hadden, je arm in de ton op zoek naar een cadeautje. Op de tast probeerde je dat speciale pakketje te vinden dat ‘voelde’ als de moeite waard. Wanneer je die vond, haalde je het hebberig tevoorschijn en pakte je het snel uit waarbij het tot het laatste moment spannend was of je geluk had of pech.


SamenLoop voor Hoop

SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan lotgenoten stil bij kanker én vieren ze het leven.


Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is.QRabbelton

Tijdens de SamenLoop voor Hoop heeft KWF deze zomer de QRabbelton geïntroduceerd. De QRabbelton is alles wat je van de naam kunt verwachten: een grabbelton zoals we die kennen, maar dan in een modern jasje. In tegenstelling tot de kleurige cadeautjes in de ouderwetse grabbelton, grabbel je in de QRabbelton mooie kartonnen kaartjes. Deze kaartjes zijn voorzien zijn van unieke QR-codes. Achter iedere QR-code hangt een uniek cadeautje.

''Het was een hele leuke ervaring om met de QRabbelton op de SamenLoop te staan. Vooral voor de jongeren die spelletjes niet echt meer cool vinden, is de QRabbelton een hele leuke toevoeging.'' - Richard Schuchard

Waarbij je bij de grabbelton vooraf moet betalen, kunnen deelnemers van de QRabbelton, via de betaaldienst Tikkie, een donatie doen direct na het scannen van de QR-code. Grabbelaars kiezen uit drie bedragen of vullen zelf een bedrag in. Met behulp van mobiel bankieren doneren ze veilig via hun eigen bank.


Na een succesvolle donatie wordt de deelnemer bedankt door KWF en ziet direct welke prijs ze hebben gegrabbeld. Hoe leuk is dat: Een goed doel steunen met de beleving van de grabbelton. De QRabbelton is een mooi voorbeeld waarbij de magie van QR-codes wordt toegepast.


De QR-code houdt de verrassing verborgen totdat een deelnemer een donatie doet aan een goed doel. Een unieke beleving waarmee goede doelen fondsen kunnen werven, maar die ook kansen biedt om bezoekers van evenementen te leren kennen en ze met een sterk verhaal aan het goede doel te binden.


Bekijk de QRabbelton Case: QRabbelton SamenLoop voor Hoop case


Adres

Eekwal 3

8011 LA Zwolle

Nederland

+31 038 741 00 05

hello@mobileinteractioncompany.com

© 2021 MIC.
All rights reserved
Bedrijf
Meer weten?

Stuur ons een mailtje of kom langs voor een kopje koffie 

Werk
Geïnspireerd blijven?
De nieuwste cases, ideeën en 
inspiratie over mobiele journeys,
schrijf je in!