• Jeroen de Rooij

Mobiele journeys: jus over de aardappelen voor actieplatformen

Actieplatformen, bijna alle goede doelen gebruiken ze. Ze zijn enorm handig en helpen om fondsen te werven. Je bedenkt een evenement. Je zoekt er een aanbieder bij (bijvoorbeeld Kentaa, One Community of Funraisin). Je ontwerpt een mooie website en vervolgens vraag je mensen zich aan te melden als deelnemer. Deze mensen maken een actiepagina aan, beschrijven waarom ze meedoen en gaan via Facebook, LinkedIn, WhatsApp en Twitter bekenden vragen om ze te sponsoren.

Ingrediënten voor succes

Om succesvol fondsen te werven moet het evenement aansprekend zijn, zodat mensen zich aanmelden. Maar dan begint het eigenlijk pas. Deelnemers moeten gaan fondsenwerven in hun eigen netwerk. Veel actieplatformen bieden daarvoor e-mailcommunicatie om deelnemers te stimuleren fondsen te werven. Voldoende tools om succesvol fondsen te werven zou je zeggen.

Als je echter de website van een gemiddeld evenement bekijkt, zie je vaak dat slechts een klein groepje deelnemers in staat is succesvol fondsen te werven. Dit groepje staat bovenaan en heeft een donatiestand van €500 of meer. Het grootste deel van de deelnemers blijft echter hangen op een lage donatiestand of zelfs een stand van €0.

Mobiele journeys: je evenement top of mind bij deelnemers

Met mobiele journeys bereik je deelnemers op het apparaat dat ze altijd op zak hebben: de mobiele telefoon. In aanloop naar het evenement en tijdens het evenement ontvangen deelnemers leuke mobiele berichtjes. Deze mobiele berichtjes worden vaak direct gelezen. Ze geven toegang tot inspirerende content, die deelnemers helpen met de voorbereiding en fondsenwerving.

Hartstocht van Hartstichting

Een mooi voorbeeld is Hartstocht: een wandel- en sponsorevenement dat start vanaf de voordeur van de deelnemers. Deelnemers ontvangen in aanloop tot het evenement op 3 oktober regelmatig mobiele berichtjes. Deze geven toegang tot voedingstips, trainingsprogramma’s, tips en coaching van atleten en partners. Daarnaast zien deelnemers hun donatiestand en de totale stand. Hiervoor hoeven ze niet in te loggen op hun actiepagina. Deelnemers worden geïnspireerd en kunnen direct verder met fondsenwerven. Met één klik kunnen ze hun deelname aan het evenement delen met bekenden en een donatie vragen. De bekenden doen de donaties op de actiepagina van de deelnemer waardoor ze meetellen in de totaalstand van de deelnemer en het evenement.

Hiermee zijn de mobiele journeys integraal onderdeel geworden van het evenement en verhogen ze de beleving en de eindstand.


Gepubliceerd op: De Dikke Blauwe

Benieuwd naar wat de inzet van een mobiele journey jou kan bieden? 

Wil je meer te weten komen over de mogelijkheden van mobiele journeys voor jouw organisatie? Wij helpen je graag met het inrichten van de journey die aansluit op jouw doelstellingen. Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Adres

Eekwal 3

8011 LA Zwolle

Nederland

+31 038 741 00 05

hello@mobileinteractioncompany.com

Bedrijf
Werk
Meer weten?

Stuur ons een mailtje of kom langs voor een kopje koffie 

  • linkeidnlogo
Geïnspireerd blijven?
De nieuwste cases, ideeën en inspiratie over
mobiele journeys, schrijf je in!
© 2020 Mobile Interaction Company.
All rights reserved