• Marlies Schoonheim

Het is vandaag Giving Tuesday 2019!

Na al het geduw op Black Friday en de online koopjesgekte op Cyber Monday, is het vandaag tijd om iets terug te geven. Het is Giving Tuesday. In de Verenigde Staten wordt sinds 2012 Giving Tuesday gevierd op de eerste dinsdag van december. Niet geheel toevallig is dit de dinsdag na officieuze feestdagen Black Friday en Cyber Monday. Deze dag staat in het teken van geven en goed doen.


Waar komt het vandaan?

Op de vierde donderdag van november vieren de Amerikanen Thanksgiving. Van oudsher wordt dit gevierd met familie en héél véél eten. Denk aan gevulde kalkoen, zoete aardappel en pompoentaart. De dag na Thanksgiving zijn veel Amerikanen vrij en is het dé shoppingdag bij uitstek om koopjes te scoren voor Kerst: ‘Black Friday’. Taferelen zoals hieronder zijn beslist geen uitzondering. En alsof dat nog niet voldoende was, introduceerden de Amerikanen in 2005 een tweede kortingsdag: ‘Cyber Monday’. Koopjesjagers kunnen sindsdien op deze dag online hun hart ophalen. Ondanks dat we in Nederland geen Thanksgiving vieren, kunnen consumenten sinds een paar jaar niet meer om Black Friday heen.


Als reactie op de commercialisering van Black Friday en Cyber Monday, is Giving Tuesday bedacht. Dit initiatief is gestart door het team van Belfer Center for Innovation & Social Impact at the 92nd Street Y, een cultureel centrum in New York, samen met de United Nations Foundation*. Zoals de naam doet vermoeden is het een dag waarop je iets teruggeeft.


Giving Tuesday Nederland

Giving Tuesday is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde liefdadigheidsbeweging. Het is dé dag om mensen te inspireren om te geven en goed te doen. Voor het eerst wordt in Nederland ook aandacht geschonken aan Giving Tuesday. Een uitgelezen kans om tussen alle Sinter-Kerst-en-Nieuw-cadeaus, ook iets terug te doen voor de maatschappij. 


Wat kunnen we in Nederland verwachten tijdens Giving Tuesday? Onder het motto ‘Geef en doe goed!’ kun je als goed doel, organisatie of persoon een initiatief starten om geld te doneren, spullen in te zamelen of vrijwilligerswerk te doen via GivingTuesday.nl. Hoe er precies ingegaan gaat worden op Giving Tuesday, zal vandaag snel duidelijk worden. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar de initiatieven en creatieve inhakers van goede doelen. Ben jij ook benieuwd? Houd de hashtags  #GivingTuesdayNL en #MyGivingStory in de gaten. 


*Bron: www.givingtuesday.nl/over/

Benieuwd naar wat de inzet van een mobiele journey jou kan bieden? 

Wil je meer te weten komen over de mogelijkheden van mobiele journeys voor jouw organisatie? Wij helpen je graag met het inrichten van de journey die aansluit op jouw doelstellingen. Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Adres

Eekwal 3

8011 LA Zwolle

Nederland

+31 038 741 00 05

hello@mobileinteractioncompany.com

Bedrijf
Werk
Meer weten?

Stuur ons een mailtje of kom langs voor een kopje koffie 

  • linkeidnlogo
Geïnspireerd blijven?
De nieuwste cases, ideeën en inspiratie over
mobiele journeys, schrijf je in!
© 2020 Mobile Interaction Company.
All rights reserved