• Jeroen de Rooij

De magie van QR-codes - een introductie

"Als je een QR-code scant met je mobiele telefoon, kun je zomaar een deur openen naar een verrassend verhaal met een bijzondere beleving"

QR-codes, ze bestaan al erg lang. Ze zijn in 1994 ontwikkeld in Japan voor het snel kunnen herkennen van auto-onderdelen. QR staat dan misschien ook niet geheel verrassend voor ‘Quick Response’. Inmiddels zijn de toepassingsgebieden voor QR-codes legio. Maar in het dagelijks leven zijn QR-codes nog niet massaal doorgebroken. Tenminste, tot een jaartje geleden. De afgelopen tijd zie je ze steeds vaker. Bijvoorbeeld bij je bank als betaalmiddel. En terecht, want QR-codes zijn activatiepareltjes, mits goed ingezet.


Om jullie te inspireren post ik de komende tijd een aantal korte verhalen over de mogelijkheden van QR-codes. Als inleiding daarvoor neem ik jullie graag even mee op reis naar Marrakesh.


Medina

In het begin van het jaar was ik voor een citytrip met mijn vrouw in Marrakesh. We sliepen in Medina. Voor wie nog nooit in Marrakesh is geweest, Medina is het eeuwenoude centrum van de stad. Kenmerkend voor Medina zijn de nauwe, kille, steegjes met hoge stenen muren. Om de zoveel meter kom je een oude, vaak vervallen houten poort tegen die de toegang geeft tot schitterende Riads (een traditioneel Marokkaans huis of paleis met een atrium of binnentuin).Mijn enthousiasme tijdens onze eerste stappen in Medina was niet meteen erg groot. Maar toen wij na tien minuten door het doolhof bij ons hotelletje aankwamen, en die oude lelijke deur opende, veranderde dat direct.


QR-codes

De analogie van de kille steegjes en lelijke oude deuren met QR-codes is groot. Hang een QR-code op aan een muur, en je wordt er waarschijnlijk niet meteen enthousiast van. Maar als je een QR-code scant met je mobiele telefoon, kun je zomaar een deur openen naar een verrassend verhaal met een bijzondere beleving…


Wil je meer te weten komen over de mogelijkheden van QR-codes? Houd onze website en LinkedIn in de gaten.


Adres

Eekwal 3

8011 LA Zwolle

Nederland

+31 038 741 00 05

hello@mobileinteractioncompany.com

© 2021 MIC.
All rights reserved
Meer weten?

Stuur ons een mailtje of kom langs voor een kopje koffie 

Geïnspireerd blijven?
De nieuwste cases, ideeën en 
inspiratie over mobiele journeys,
schrijf je in!