Mobiele collecte 

Klant
Oplossing
Longfonds
Mobiele collecte

Hoe maken we veilig collecteren mogelijk én creëren we meer draagvlak voor de mobiele collecteweek?

In de turbulente tijd van het coronavirus ontstaat voor collecterende goede doelen een belangrijke uitdaging: hoe collecteren we veilig nu de huis-aan-huis collecte niet doorgaat? En hoe creëren we verbinding tussen alle betrokkenen die Longfonds nu nóg harder nodig heeft?

Zo ontstond het idee voor een mobiele collecte, veilig via WhatsApp. Benieuwd naar de werkwijze en resultaten? Even doorscrollen 👇

130.000
WhatsAppjes
60.000+
Donaties
€320.000
Mobiele collecte

Wat we deden

Als alternatief voor de huis aan huis collecte, zetten we de mobiele collecte in. Hiermee kunnen collectanten veilig collecteren door via WhatsApp vrienden, familie, kennissen en buren te vragen te geven aan hun mobiele collectebus. Net als bij de huis aan huis collecte, is deze gift anoniem en eenmalig.  Benieuwd hoe het mobiel collecteren en doneren via WhatsApp vorm heeft gekregen? Bekijk de onderstaande video.

Longfonds_s1.png
Scherm-2.png
Scherm-3.png

Een goede voorbereiding op de collecte

 

Mobiel collecteren is nieuw voor collectanten en roept daarmee vragen op. Bijvoorbeeld: Is het collecteren via WhatsApp veilig? Betekent mobiel collecteren dat ik nu niet de straat op hoef? En, hoe zie ik hoeveel geld ik heb opgehaald? Daarom zit een van de grootste uitdagingen voor een succesvolle collecte zit in het voortraject: Hoe reageren de collectanten op de situatie en hoe stomen we hen klaar om via hun mobiele telefoon te collecteren?

Voorbereiding via video, tips en veelgestelde vragen

Om onzekerheid te voorkomen en alle neuzen dezelfde kant op te krijgen, werden collectanten voorafgaand geïnformeerd, onder andere door middel van handige video's en een pagina vol tips. Zo maken we het collecteren zo goed en eenvoudig mogelijk. Ready, set, go!

Mensen online met elkaar verbinden

 

Van een huis-aan-huis collecte naar een mobiele collecte brengt een andere ervaring met zich mee. Hoe zorgen we ervoor om de collectanten en donateurs zodanig met elkaar te verbinden, zodat de nieuwe collecte-ervaring positief is? In zowel beleving als betrouwbaarheid.

Persoonlijke benadering

Collectanten zijn van grote waarde voor de het goede doel en verdienen persoonlijke aandacht. Om ook een persoonlijke beleving via mobiel te creëren, werden berichten gepersonaliseerd door de voornaam van de collectant te gebruiken. Daarnaast ontvingen zij een persoonlijk linkje. Goed voor de betrouwbaarheid en motivatie.

Inzicht in persoonlijke opbrengst

Als collectant wil je natuurlijk weten wat jouw bijdrage is. Daarom was de persoonlijke opbrengst op real-time basis inzichtelijk. Tegelijkertijd een subtiele motivatie om het maximale uit het collecteren te halen.

Tips van mede-collectanten

Mobiel collecteren is  nieuw. Om elkaar te helpen en aan te moedigen, boden wij collectanten de mogelijkheid om content te delen via een contentpagina. Van tips tot entertainment. Alles voor een optimale verbinding en sfeer.

Delen via social media

Als collectant je vrienden en familie uitnodigen via WhatsApp zorgde voor een persoonlijke en laagdrempelige benadering. Maar om het maximale uit het collecteren te behalen, wil je ook kennissen oproepen om bij te dragen waarvan je het telefoonnummer niet opgeslagen hebt. 

Collectanten spoorden elkaar aan om het donatie bericht ook via social media te delen. Dit creëerde een prachtig sneeuwbaleffect.

Het resultaat

Duizenden collectanten zijn met de mobiele collecte aan de slag gegaan en hebben met elkaar wel 130.000 WhatsAppberichten verstuurd. Aan de oproep van deze collectant werd goed gehoor gegeven, want meer dan 60.000 ontvangers gaven via de mobiele collecte aan de collectant. De mobiele collecte heeft in het totaal ruim €320.000 opgebracht. Daarnaast heeft Longfonds geld opgehaald via flyers, radiocampagne en Digicollect. In het totaal heeft Longfonds een prachtig bedrag opgehaald van €467.050.

Meer weten?

We vertellen je er graag meer over. Bel of mail voor een afspraak.

Adres

Eekwal 3

8011 LA Zwolle

Nederland

+31 038 741 00 05

hello@mobileinteractioncompany.com

Bedrijf
Werk
Meer weten?

Stuur ons een mailtje of kom langs voor een kopje koffie 

  • linkeidnlogo
Geïnspireerd blijven?
De nieuwste cases, ideeën en inspiratie over
mobiele journeys, schrijf je in!
© 2020 Mobile Interaction Company.
All rights reserved