KWF als eerste fondsenwerver Digicollect mobiele journeys ingezet

Klant
Oplossing
KWF Kankerbestrijding
Digicollect mobiele journeys

Hoe heeft KWF haar online collectanten gemobiliseerd en enthousiast gemaakt om mobiel te collecteren?

KWF is de eerste fondsenwerver die gebruik heeft gemaakt van de Digicollect mobiele journey-oplossing. De oplossing waarbij fondsenwervers een digitale collectebus kunnen aanmaken op het Digicollect platform van Kentaa én gebruik maken van de mobiele journeys van M.I.C.

KWF wist hiermee een groep online collectanten, die sinds 2018 bij hen bekend is, te (her)activeren om ook te collecteren tijdens de collecteweek.

Met twee contactmomenten, waarvan één SMS journey wist KWF 26% van haar collectanten te activeren om hun telefoonnummer achter te laten en 55% van deze groep te activeren via SMS. Deze collectanten haalden gemiddeld €33,- meer op dan collectanten die geen SMS ontvingen.

26%
Van de collectanten voegden hun telefoonnummer toe
55%
Van de collectanten met telefoonnummer openden de journey
€33,-
Gemiddeld hogere opbrengst door deze collectanten

Bovendien heeft deze groep ruim 13.000 donaties gerealiseerd met een waarde van zo'n €150.000. Dit resulteerde in een gemiddelde donatie van €11,44.

First things first

Om de kracht van mobiele journeys te benutten, moeten de telefoonnummers bekend zijn. Bijvoorbeeld om een activatiebericht te sturen. KWF telde ruim 4.000 online collectanten; de telefoonnummers waren niet bekend. Om deze nummers te ontvangen, is op het Digicollect platform de mogelijkheid geïntroduceerd om collectanten hun mobiele nummer aan het profiel toe te laten voegen. KWF heeft naar de betreffende groep van ruim 4.000 online collectanten hiervoor een uitnodiging per e-mail gestuurd.

Dit resulteerde in 1.014 collectanten met een telefoonnummer!

Nu KWF die collectanten ook mobiel kan bereiken, kan de communicatie persoonlijker, interactiever en met meer beleving worden ingezet. De betrokkenheid van de collectant wordt nu vergroot en biedt meerwaarde voor de collectant door:

  1. Direct inzicht in de tussenstand van de eigen collectebus

  2. Handige tips om succesvol te collecteren

  3. Een ingebouwd fun-element waardoor het leuk(er) wordt om te collecteren

De mobiele journey: starten met collecteren

 

Deze 1.014 collectanten met een telefoonnummer legden de basis voor de journey: de start van de collecte. Met een gepersonaliseerde SMS en een unieke link, kregen collectanten in de mobiele journey tips lezen om succesvol te collecteren, hun persoonlijke tussenstand te zien en de mogelijkheid om direct via WhatsApp te collecteren. Uiteraard in een gepersonaliseerde omgeving, in stijl van KWF, met de focus op een heldere actie: collecteer via WhatsApp.

Het resultaat?

 

  • Gemiddeld hebben de collectanten van KWF, die een SMS ontvingen en de journey openden, €33 meer opgehaald dan de collectanten die geen SMS ontvingen;

  • De collectanten die een SMS ontvingen (17% van alle collectanten) hebben voor 39% van de totale opbrengst gezorgd;

  • Het gemiddelde donatiebedrag dat deze collectanten ontvingen is nagenoeg gelijk aan het gemiddelde donatiebedrag van de collectanten die geen SMS kregen.

Mede door de hoge attentiewaarde van SMS klikten 55% van de collectanten op de persoonlijke link, waarmee zij de mobiele journey openden. De laagdrempelige mogelijkheid van collecteren via WhatsApp zorgden ervoor dat 87% van de online collectanten mobiel ging collecteren en samen een bedrag hebben opgehaald van €150.000,-!

 

Dit is 35% van het opgehaalde bedrag via de mobiele collecte van KWF.

Meer weten?

We vertellen je er graag meer over. Bel of mail voor een afspraak.

Adres

Eekwal 3

8011 LA Zwolle

Nederland

+31 038 741 00 05

hello@mobileinteractioncompany.com

© 2021 MIC.
All rights reserved
Meer weten?

Stuur ons een mailtje of kom langs voor een kopje koffie 

Geïnspireerd blijven?
De nieuwste cases, ideeën en 
inspiratie over mobiele journeys,
schrijf je in!