KWF als eerste fondsenwerver Digicollect mobiele journeys ingezet

Klant
Oplossing
KWF Kankerbestrijding
Digicollect mobiele journeys

Hoe heeft KWF haar online collectanten gemobiliseerd en enthousiast gemaakt om tijdens de collecteweek mobiel te collecteren?

KWF is de eerste fondsenwerver die gebruik heeft gemaakt van de Digicollect mobiele journey-oplossing. De oplossing waarbij fondsenwervers een digitale collectebus kunnen aanmaken op het Digicollect platform van Kentaa én gebruik maken van de mobiele journeys van M.I.C.

KWF wist hiermee een groep online collectanten, die sinds 2018 bij hen bekend is, te (her)activeren om ook te collecteren tijdens de collecteweek.

55%
Van de collectanten openden de journey
13.000
Donaties aan de Digicollect collecte
€150.000
Opgehaald via de Digicollect collecte

Met twee contactmomenten en één journey wist KWF 55% van haar online collectanten, waarvan het telefoonnummer bekend was, te activeren. Samen heeft deze groep 13.000 donaties gerealiseerd met een waarde van €150.000,-. Dit resulteerde in een gemiddelde donatie van €11,44.

First things first

Om de kracht van mobiele journeys te benutten, moeten de telefoonnummers bekend zijn. Bijvoorbeeld om een activatiebericht te sturen. KWF telde ruim 4.000 online collectanten; de telefoonnummers waren niet bekend. Om deze nummers te ontvangen, is aan het Digicollect platform de mogelijkheid toegevoegd om collectanten hun mobiele nummer aan het profiel toe te laten voegen. KWF heeft naar de betreffende groep van ruim 4.000 online collectanten een e-mail gestuurd.

Dit resulteerde in 1.014 collectanten met een telefoonnummer!

Nu KWF die collectanten ook mobiel kan bereiken, kan de communicatie persoonlijke en interactiever worden ingezet. De betrokkenheid van de collectant wordt nu vergroot en biedt meerwaarde voor de collectant door:

  1. Direct inzicht in de tussenstand van de eigen collectebus

  2. Handige tips om succesvol te collecteren

De tweede mobiele journey: starten met collecteren

 

Deze 1.014 collectanten met een telefoonnummer legden de basis voor de journey: de start van de collecte. Met een gepersonaliseerde SMS en een unieke link, kregen collectanten in de mobiele journey tips lezen om succesvol te collecteren, hun persoonlijke tussenstand te zien en de mogelijkheid om direct via WhatsApp te collecteren.

 

Uiteraard in een gepersonaliseerde omgeving, in stijl van KWF, met de focus op een heldere actie: collecteer via WhatsApp.

Het resultaat?

 

Mede door de hoge attentiewaarde van SMS klikten 55% van de collectanten op de persoonlijke link, waarmee zij de mobiele journey openden. De laagdrempelige mogelijkheid van collecteren via WhatsApp zorgden ervoor dat 87% van de online collectanten mobiel ging collecteren en samen een bedrag hebben opgehaald van €138.425,-!

 

Dit is 32% van het opgehaalde bedrag via de mobiele collecte van KWF, wat een waarde vertegenwoordigde van €426.737,- (exclusief Digicollect).

Benieuwd hoe de Digicollect mobiele journeys jou als fondsenwerver kunnen helpen? Neem contact met ons op.

Meer weten?

We vertellen je er graag meer over. Bel of mail voor een afspraak.

Adres

Eekwal 3

8011 LA Zwolle

Nederland

+31 038 741 00 05

hello@mobileinteractioncompany.com

Bedrijf
Werk
Meer weten?

Stuur ons een mailtje of kom langs voor een kopje koffie 

  • linkeidnlogo
Geïnspireerd blijven?
De nieuwste cases, ideeën en inspiratie over
mobiele journeys, schrijf je in!
© 2020 Mobile Interaction Company.
All rights reserved