KWF Collecteweek 

Klant
Oplossing
KWF Kankerbestrijding
Collecte journey

Hoe maken we collecteren leuker en helpen we collectanten de persoonlijke iDEAL QR-code in

te zetten? 

Dankzij donaties kan KWF ruim 500 onderzoeken naar kanker financieren. De jaarlijkse collecteweek is hierbij van groot belang. Steeds minder mensen hebben contant geld in huis hebben. Daarom ontvangen collectanten een persoonlijke iDEAL QR-code van KWF. De persoonlijke QR-code werkt als een digitale collectebus: Mensen scannen de QR-code en geven veilig via mobiel bankieren. 

KWF stelde ons de vraag: ‘’Hoe maken we collecteren leuker en helpen we collectanten de persoonlijke QR-code in te zetten?’’. 

Wat we deden

Samen met KWF Kankerbestrijding ontwikkelden wij de collecte journey. Dit maakt persoonlijk contact met de collectant mogelijk en geeft collectanten op ieder gewenst moment inzicht in de persoonlijke QR-code opbrengst. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Bekijk het filmpje 👇

KWF Collecteweek - collectejourney

Onze oplossing

In de collecte journey ontvangen collectanten voor, tijdens en na de collecteweek interactieve sms’jes. Deze hebben als doel om de vrijwilligers te ondersteunen, te enthousiasmeren en van uitleg te voorzien over het collecteren met de persoonlijke iDEAL QR-code. Op precies het juiste moment worden ze ingezet om collectanten van uitleg te voorzien of te motiveren zich maximaal in te zetten voor een hoge collecteopbrengst. 

 

Tijdens de collecte konden de collectanten op ieder gewenst moment inzien hoeveel geld ze opgehaald hebben met hun QR-code. Deze stand werd steeds bijgewerkt. Naast hun eigen stand, zagen de collectanten ook de stand van de wijk waarin ze collecteren. Hiermee werd er een klein competitie-element toegevoegd. De collectanten hebben hier regelmatig gebruik van gemaakt. Aan het einde werden collectanten bedankt, werd de opbrengsten gedeeld en kon er  feedback gegeven worden over de collecte journey.

Het resultaat

De collecte journey en het competitie-element, hebben er voor gezorgd dat de QR-code veel vaker is gebruikt door de collectanten en er meer digitaal geld is opgehaald tijdens de KWF-collecteweek. “Met de inzet van de collecte journey werd de QR-code vaker aangeboden en haalden collectanten gemiddeld €24 meer op.” - Mara Zirschky, Productmanager Collecte bij KWF. Dit is een stijging van 400%.

Meer weten?

We vertellen je er graag meer over. Bel of mail voor een afspraak.

Adres

Eekwal 3

8011 LA Zwolle

Nederland

+31 038 741 00 05

hello@mobileinteractioncompany.com

Bedrijf
Werk
Meer weten?

Stuur ons een mailtje of kom langs voor een kopje koffie 

  • linkeidnlogo
Geïnspireerd blijven?
De nieuwste cases, ideeën en inspiratie over
mobiele journeys, schrijf je in!
© 2020 Mobile Interaction Company.
All rights reserved