Mobiele collecteren naast de huis-aan-huis collecte

Klant
Oplossing
Spierfonds
Mobiele collecte

Hoe activeren we de achterban voor de mobiele collecte en zorgen we voor aanvullende donaties naast de traditionele huis-aan-huis collecte?

Voor Spierfonds stond een spannende periode voor de boeg. Afwachtend op de uitspraken van het kabinet omtrent het coronavirus. Mogen onze vrijwilligers huis-aan-huis collecteren? Vereist de situatie een volledig mobiele collecte? Voor M.I.C een uitdaging om in beide scenario’s de juiste oplossing aan te bieden.

Een combinatie van de huis-aan-huis collecte en de mobiele collecte werd gevormd. Het doel was om de achterban van Spierfonds te activeren en tijdens de collecteweek te stimuleren om naast de huis-aan-huis collecte ook de mobiele collecte in te zetten. Met een mobiele collecte kunnen mensen ook via kanalen als WhatsApp, Facebook, LinkedIn en e-mail worden aangezet om te doneren. Dat heeft sprankelende resultaten opgeleverd.

12.400
Klikken op de link in het deelbericht van de collectant
950
Donaties aan de mobiele collecte
€43.000
Opgehaald via de mobiele collecte

In ruim een week tijd wisten de collectanten van Spierfonds meer dan 12.000 personen te bereiken. Dit resulteerde in ruim 950 donaties. Bij elkaar vertegenwoordigen zij een waarde van €43.000.

De aftrap van het traject

Om iedereen aan boord en op één lijn te krijgen, is het traject afgetrapt met een sessie om alle inspirerende ideeën en doelen om te zetten naar die ene stip op de horizon: collectanten zo goed mogelijk te activeren en te stimuleren om ook mobiel te collecteren. De uitkomst hiervan verwerkten we tot wireframes. Een heldere structuur wat het fundament van de mobiele collecte journey weergeeft.

Persoonlijke communicatie met de collectant

 

Hoe maak je een mobiele collecte net zo persoonlijk als huis-aan-huis collecteren? Hoe breng je dat over bij een mobiele collecte? Om het collecteren zo vertrouwd en persoonlijk mogelijk te maken, richten we ons op de aspecten die voor een collectant én donateur belangrijk zijn:

  1. Als collectant persoonlijk aangesproken worden met je naam

  2. Eigen opbrengst kunnen inzien

  3. De donateur moet zien wie er namens Spierfonds collecteert

Om dit te realiseren dient er gesleuteld te worden aan een forse bak data. Met de gegevens van duizenden collectanten wordt een centraal bestand ontwikkeld waarin te zien is wie de collectant is en wat zijn of haar individuele opbrengst is in relatie tot de totale opbrengst. In samenwerking met Eudonet Stb worden er persoonlijke ID's aangemaakt, die met deze gegevens worden verrijkt.

Voorbereiden, informeren en nog eens informeren

 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Om collectanten en donateurs voor te bereiden op een mobiele collecte is het noodzakelijk hen zo goed mogelijk te informeren. Hoe werkt het collecteren? Hoe zie ik mijn eigen (tussenstand? Hoe kan iemand doneren? Hoe bereik ik zo veel mogelijk mensen. Spierfonds ondersteunt hen met behulp van instructievideo’s, informatieve pagina’s en waardevolle tips. Collectanten konden dit raadplegen via specifieke pagina's op de website van Spierfonds en in de mobiele journeys die via SMS en e-mail zijn verstuurd.

Verspreid het woord!

 

Delen, delen, delen. Collectanten kunnen hun netwerk vragen om een donatie te doen door eenvoudig een (vooraf ingesteld) bericht te delen via WhatsApp, social media en e-mail. Hiermee bereik je in enkele stappen een grote groep mensen. Mensen die je normaliter lastiger bereikt in de collecteweek.

Het resultaat?

 

Duizenden collectanten van Spierfonds hebben de handen ineen geslagen en zijn gestart met de mobiele collecte. Samen hebben zij bereikt:

  • 12.400 personen die op de link in het deelbericht via WhatsApp, social media en mail hebben geklikt

  • 930 donaties via de mobiele collecte gerealiseerd

  • €43.000 opgehaald via de mobiele collecte

Meer weten?

We vertellen je er graag meer over. Bel of mail voor een afspraak.

Adres

Eekwal 3

8011 LA Zwolle

Nederland

+31 038 741 00 05

hello@mobileinteractioncompany.com

© 2021 MIC.
All rights reserved
Meer weten?

Stuur ons een mailtje of kom langs voor een kopje koffie 

Geïnspireerd blijven?
De nieuwste cases, ideeën en 
inspiratie over mobiele journeys,
schrijf je in!