Hartstocht

Klant
Oplossing
Hartstichting
Fondsenwerving Evenementen

Hoe kunnen we deelnemers aan de alternatieve 11strandentocht de beleving geven dat ze meedoen aan een groots evenement, nu ze vanaf de voordeur individueel gaan wandelen? 

Indien je al weet hoe M.I.C werkt, dan kun je de intro overslaan en beginnen bij minuut 05.03

Het jaarlijkse evenement 11strandentocht (wandeling van Bloemendaal naar Hoek van Holland) van Hartstichting ging vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, niet door. De impact van corona is groot binnen de Nederlandse samenleving, zo ook voor Hartstichting. Donaties zijn hard nodig voor belangrijk levensreddend Corona Harten onderzoek. 

 

Zo ontstond het initiatief: Hartstocht, de stevigste wandeling vanuit huis voor het hart met de wens om het succes van de 11strandentocht te evenaren maar wel met in achtneming van de geldende corona maatregelen. 

 

Daarom stelde de Hartstichting M.I.C de vraag:

Help ons om de deelnemers van de alternatieve 11strandentocht de beleving te geven van een groots evenement, nu ze vanaf de voordeur individueel gaan wandelen.

5000
Wandelaars
€268.957 
Opbrengst

Aanpak

De oplossing: Hartstocht Buddy journeys

Tweewekelijkse mobiele inspiratie journeys (Hartstocht Buddy) die deelnemers helpen met de voorbereiding en waarmee het evenement on top of mind blijft. 

Het Hartstocht evenement ging van start met een sms van de Hartstocht Buddy. In de sms stond een link gekoppeld naar een persoonlijke pagina die weer gekoppeld was aan de actieplatformen van Hartstichting zelf. Zo werden deelnemers persoonlijk benaderd. Via de persoonlijke pagina was activerende en enthousiasmerende content over het hart te vinden. Daarnaast konden deelnemers de tussenstanden van zichzelf en het totaal bekijken. En sponsorverzoeken delen om binnen het eigen netwerk nog meer geld op te halen voor de Hartstichting. 

Get fit for pagina.png
Landingspagina.png
Jouw pagina .png

De tweede oplossing: Stempelpost journeys

Stempelpost journeys tijdens de wandeling op 3 oktober 2020 voor motivatie en ondersteuning.

 

Zaterdag 3 oktober was het zo ver… deelnemers konden starten vanuit de Eroutes app. Zelf bepaalden zij de route en waar zij tijdens de wandeling de stempelpost journeys tegenkwamen. 

 

Afhankelijk van het aantal kilometers dat de deelnemers liep, kwamen zij gemiddeld 8 mobiele stempelposten tegen en bij iedere stempelpost kregen zij een motiverende boodschap van ambassadeurs, cardiologen en patiënten. Daarnaast konden deelnemers vanuit de stempelpost journeys weer berichten sturen naar hun achterban om nog meer mensen te vragen hen te sponsoren.

Stempelpost START.png
Stempelkaart.png
Stempelpost FINISH .png

Resultaat

Het Hartstocht evenement is een groot (online) succes geworden. In totaal schreven bijna 5.000 wandelaars zich in. Samen liepen zij meer dan 41.000 km door het hele land! Onderweg was er gedurende de hele dag vermaak via de virtuele stempelposten in de Eroutes app.  Dit resulteerde in een prachtig totaalbedrag van € 268.957,- euro voor het Corona Harten onderzoek van de Hartstichting.

Meer weten?

We vertellen je er graag meer over. Bel of mail voor een afspraak.

Adres

Eekwal 3

8011 LA Zwolle

Nederland

+31 038 741 00 05

hello@mobileinteractioncompany.com

© 2021 MIC.
All rights reserved
Meer weten?

Stuur ons een mailtje of kom langs voor een kopje koffie 

Geïnspireerd blijven?
De nieuwste cases, ideeën en 
inspiratie over mobiele journeys,
schrijf je in!