Mobiele Anjeractie

Klant
Oplossing
Prins Bernhard Cultuurfonds
Mobiele collecte

Hoe mobiliseren wij verenigingen en stichtingen om veilig mobiel te collecteren met behulp van coördinatoren? 

Tijdens de jaarlijkse Anjeractie zetten collectanten zich in voor cultuur en natuur in Nederland. Samen komen ze in actie om hun clubkas aan te vullen voor nieuwe instrumenten, kostuums, verf of oefenruimte. Dit jaar was de collecteweek anders dan andere jaren: Omdat het Cultuurfonds 80 jaar bestaat én dit jaar voor de 75e keer de Anjeractie organiseert mogen collecterende verenigingen eenmalig 100% van de opbrengst zelf houden. Daarnaast kon vanwege het coronavirus niet fysiek gecollecteerd worden.

 

Omdat het Cultuurfonds alléén contactgegevens heeft van coördinatoren en niet die van collectanten, stelden zij de vraag: ‘Hoe mobiliseren wij collectanten met behulp van coördinatoren om mobiel te collecteren?’

1600
Coördinatoren
+45.000
Donaties
€467.000 
Opbrengst

Wat we deden

De coördinator of contactpersoon van verenigingen of stichting ontving vlak voor de start van de collecte een bericht met uitleg. In het bericht stond een link naar de persoonlijke collectepagina van de organisatie. Via de collectepagina deelt de coördinator de uitleg eenvoudig met alle betrokkenen van de organisatie, zoals leden, vrijwilligers, personeel en/of bezoekers.

Hiermee werd aan iedereen uitgelegd hoe mobiel collecteren werkt.

Bij de start van de Anjeractie, kregen alle collectanten via de coördinator toegang tot de mobiele collectepagina van de vereniging of stichting. Via deze pagina verspreiden zij het collecteverzoek in zijn of haar netwerk. Zo wordt op een leuke manier om een donatie gevraagd.

scherm1.png
scherm2.png
scherm3.png

De ontvanger van het collecteverzoek wil natuurlijk graag steunen. Iedereen weet hoe moeilijk cultuurorganisaties het nu hebben. Als de ontvanger in het appje klikt op ‘doneer', komt er automatisch een verbinding met de bank-apps op zijn of haar telefoon. De ontvanger kiest de bank waarmee hij wil betalen, kiest een bedrag, en klaar! Het werkt net zo makkelijk als een betaalverzoek dat diegene misschien wel eens stuurt na een etentje of betaling van een gemeenschappelijk cadeau.

 

De voordelen van de mobiele Anjeractie

  • Mobiel collecteren is veiliger; collectanten hoeven niet met contact geld over straat.

  • De opbrengst is per organisatie direct inzichtelijk.

  • De gemiddelde gift is hoger. Dit jaar meer dan €10.

  • Alle leden van de vereniging kunnen meedoen en hun eigen netwerk benaderen

 

Het resultaat

In het totaal werden bijna 1600 coördinatoren uitgenodigd om mee te doen. Driekwart van deze coördinatoren ging aan de slag met de collecte en mobiliseerde de achterban om mee te collecteren. De deelnemende verenigingen en stichtingen ontvingen samen meer dan 45.000 giften. In het totaal heeft de mobiele Anjeractie een prachtig bedrag van ruim 467.000 euro voor cultuur in de buurt opgeleverd.

Meer weten?

We vertellen je er graag meer over. Bel of mail voor een afspraak.

Adres

Eekwal 3

8011 LA Zwolle

Nederland

+31 038 741 00 05

hello@mobileinteractioncompany.com

Bedrijf
Werk
Meer weten?

Stuur ons een mailtje of kom langs voor een kopje koffie 

  • linkeidnlogo
Geïnspireerd blijven?
De nieuwste cases, ideeën en inspiratie over
mobiele journeys, schrijf je in!
© 2020 Mobile Interaction Company.
All rights reserved