Stadsmuseum Harderwijk 

Klant
Oplossing
Stadsmuseum Harderwijk
Tales of Art

Hoe vertellen we bezoekers van een expositie op een laagdrempelige manier het verhaal achter het kunstwerk? 

Stadsmuseum Harderwijk is het eerste museum in Nederland dat een tentoonstelling verrijkt met het nieuwe concept Tales of Art. Door middel van QR-codes worden persoonlijke verhalen van de kunstenaar verteld achter de kunstwerken voor de tentoonstelling ME. 10 jaar Monique Eller. Fine Art fotograaf Monique Eller is gespecialiseerd in portretfotografie en stillevens. Op deze solotentoonstelling worden de hoogtepunten uit Eller haar oeuvre aan het publiek getoond en vertelt ze in 11 persoonlijke video’s over haar werk. 

Wat we gedaan hebben

Met behulp van QR-codes, worden bezoekers van een expositie in de gelegenheid gesteld om op een interactieve manier de verhalen en geheimen van kunstwerken te ontdekken. Dit wordt mogelijk gemaakt via het belangrijkste apparaat van de consument: de mobiele telefoon. De bezoeker scant de QR-code die bij ieder kunstwerk te vinden is met de camera van de mobiele telefoon, zonder dat daarvoor een app geïnstalleerd hoeft te worden.

In de collecte journey ontvangen collectanten voor, tijdens en na de collecteweek interactieve sms’jes. Deze hebben als doel om de vrijwilligers te ondersteunen, te enthousiasmeren en van uitleg te voorzien over het collecteren met de persoonlijke iDEAL QR-code. Op precies het juiste moment worden ze ingezet om collectanten van uitleg te voorzien of te motiveren zich maximaal in te zetten voor een hoge collecteopbrengst. 

Tijdens de collecte konden de collectanten op ieder gewenst moment inzien hoeveel geld ze opgehaald hebben met hun QR-code. Deze stand werd steeds bijgewerkt. Naast hun eigen stand, zagen de collectanten ook de stand van de wijk waarin ze collecteren. Hiermee werd er een klein competitie-element toegevoegd. De collectanten hebben hier regelmatig gebruik van gemaakt. Aan het einde werden collectanten bedankt, werd de opbrengsten gedeeld en kon er  feedback gegeven worden over de collecte journey.

 

 

“Tales of Art is een heel directe en persoonlijke manier om verdieping in de tentoonstelling aan te brengen en ons publiek te enthousiasmeren. Het is van absolute meerwaarde voor onze tentoonstelling. We zijn ontzettend blij met het resultaat.” 

 

-  Sophie van Steenderen | Conservator Stadsmuseum Harderwijk

Meer weten?

We vertellen je er graag meer over. Bel of mail voor een afspraak.

Adres

Eekwal 3

8011 LA Zwolle

Nederland

+31 038 741 00 05

hello@mobileinteractioncompany.com

Bedrijf
Werk
Meer weten?

Stuur ons een mailtje of kom langs voor een kopje koffie 

  • linkeidnlogo
We hebben je veel te vertellen!
Graag stellen we je maandelijks op de hoogte
van nieuwe cases en trends in onze nieuwsbrief
© 2020 Mobile Interaction Company.
All rights reserved