Rappers achter de tralies

Klant
Oplossing
Amnesty International
Mobiele petities

Hoe kunnen we zo veel mogelijk tv-kijkers mobiliseren om de petitie te tekenen? 

Amnesty International komt op voor de mensenrechten en stelt schendingen hiervan stevig aan de kaak. In de vierdelige tv-serie Rappers achter de Tralies onderzoeken de Nederlandse rappers Ronnie Flex, Willie Wartaal, Mr. Polska en Bokoesam hoe het in de wereld is gesteld met de mensenrechten. Ze ontmoeten mensen die zelf onterecht gearresteerd zijn, gevangen hebben gezeten en zelfs gemarteld zijn. Tijdens het programma komen ze ook in actie voor Veronica en Idar, die onterecht in de gevangenis zitten.

 

Kijkers informeren over mensenrechtenschendingen is één, maar hen daarnaast mobiliseren om op een laagdrempelige manier bij te dragen vraagt om een andere oplossing. Daarom aan ons de vraag, hoe zorgen we ervoor dat zo veel mogelijk kijkers de petitie tekenen? 

1M

Bereik

72%

Ondertekend

38%

Dubbele opt-in

Wat we deden

In plaats van mensen op te roepen een website te bezoeken via een lang url, hebben we een toegankelijke mobiele petitie flow ingericht via sms. Na het versturen van de sms, ontvingen kijkers een bericht met de vraag de handtekening te bevestigingen. Dit was eenvoudig door op de link in het bericht te klikken en een e-mailadres achter te laten. Zo werd ervoor gezorgd dat iedere handtekening ook echt uniek is. 

Het resultaat

Naast het ondertekenen van de petitie konden mensen zich inschrijven om op de hoogte te blijven van andere acties. Het resultaat? Meer dan 72% van de mensen die een bericht stuurde ondertekende de petitie. Daarnaast schreef 38% zich in om ook op de hoogte gebracht te worden van andere acties. Een mooi resultaat waarmee Amnesty International protest kon aantekenen bij de autoriteiten. 

Meer weten?

We vertellen je er graag meer over. Bel of mail voor een afspraak.

Adres

Eekwal 3

8011 LA Zwolle

Nederland

+31 038 741 00 05

hello@mobileinteractioncompany.com

© 2021 MIC.
All rights reserved
Meer weten?

Stuur ons een mailtje of kom langs voor een kopje koffie 

Geïnspireerd blijven?
De nieuwste cases, ideeën en 
inspiratie over mobiele journeys,
schrijf je in!